Om in de gaten te houden: A-tif & Suggest

01-06-2010 @ 12:44

In 2004 werd de groep 'J.M.M.' opgericht door Stefan L R Trommelen (Suggest) en zijn neefje J-Me. J.M.M. staat voor Just Makin' Music, want dat is waar het tenslotte allemaal om gaat! Ruim een jaar treden de jongens samen op waarna de band stopt. Ze besluiten hun eigen weg te gaan.

Intussen is Atif Hamdine ook met een muziekcarriere bezig. Hij treedt vooral op bij zijn middelbare school waar hij zich al snel weet te ontpoppen als dé entertainer. Suggest wordt door een wederzijdse vriend voorgesteld aan Atif en al snel is de beslissing gevallen. De twee besluiten om samen te gaan werken en een nieuw duo is geboren!
Hun allereerste optreden samen is op Kunstbende '05 in Utrecht. Hier weten zij de zaal plat te krijgen met een mooie show.
Er wordt hard gesleuteld aan een komplete eigen show en februari '06 is men daar mee klaar. In hun eigen woonplaats wordt een avond georganiseerd om te laten zien wat zij in huis hebben. De show "Couscous & Sate" laat duidelijk zien waar de jongens voor staan. Op geheel eigen wijze wordt een show van 40 minuten aan het publiek getoond en men is super enthousiast.
De jongens doen daarna mee aan diverse talentenjachten waar ze prijzen in de wacht slepen.
In mei '07 winnen A-tif & Suggest een talentenjacht bij "Het Cafe" in Purmerend en maken zij kennis met het team van H.M.C. Records. Er worden afspraken gemaakt.

In juli '07 wordt de eerste single uitgebracht via H.M.C Records/EMI getiteld "Je hebt wat ik wil". Voor de videoclip reizen ze  af naar Torremolinos in Spanje en het resultaat mag er zijn. De videoclip word gedraaid op TMF en is o.a. weken het meest aangevraagd bij TV Oranje. Het nummer is vrolijk en energiek. Begin 2008 laten ze zien dat ze veel meer in huis hebben. "Ik hou je vast" wordt uitgebracht en daarmee laten de jongens hun serieuze kant zien.
Na het releasen van de tweede single besluiten de jongens zich ook te richten op het DJ werk, zodat ze nog meer bezig kunnen zijn met muziek.
Treden ze niet op als duo, dan staan ze wel achter de draaitafels als DJ.    
De muziekstijl van A-tif & Suggest is voor iedereen bedoeld en om weer een goed visitekaartje af te geven is deze week hun nieuwe single uitgebracht, de titel is zeer aansprekend: Nummer 1.

A-tif & Suggest Ft McNino "Nummer 1"  
label: multidisk
release: 31 mei 2010

www.a-tif-suggest.com