Nieuw album Linkin Park, productie Rick Rubin

29-07-2010 @ 19:33

Op 10 september a.s. zal A Thousand Suns, het nieuwe album van Linkin Park, verschijnen. Het album is geproduceerd door Rick Rubin (o.a. U2, Johnny Cash) en Mike Shinoda (zanger LP) die ook samenwerkten op Linkin Park’s vorige album Minutes to Midnight. A Thousand Suns zal verkrijgbaar zijn in twee configuraties, namelijk een 1CD en een 1CD + DVD (“behind the scenes” plus “making of the album”). De eerste single van het album heet The Catalyst en zal a.s. maandag 2 augustus in première gaan bij Met Michiel om 20.30u op 3FM.
A Thousand Suns is anders dan de eerdere albums die Linkin Park maakte. Verwacht elektronische klanken, beats maar met een “soulful” randje. A Thousand Suns is een conceptalbum met een nieuw en onconventioneel geluid.

Naast het uitbrengen van A Thousand Suns verzorgt Linkin Park ook de in-game soundtrack voor de game Medal of Honor. Bekijk hier de teaser die is gemaakt door bandlid Joe Hahn.

Recentelijk benoemde SoundScan/Billboard Linkin Park tot de #1 best verkopende Rock/Alternatieve band van de 21ste eeuw. De afgelopen jaren heeft de band wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht en hebben ze een waanzinnige lijst hitsingles achter hun naam staan. Ook hebben ze een aantal Grammy awards gewonnen.

Linkin Park bestaat uit:
Chester Bennington – vocals
Rob Bourdon – drums, percussion
Brad Delson – lead guitar
David "Phoenix" Farrell – bass  
Joseph "Mr." Hahn – turntables, programming, samples
Mike Shinoda – vocals, rhythm guitar, keyboard

LINKIN PARK
Album: A Thousand Suns
Release: 10 september 2010
warner music
Voor meer informatie, zie www.linkinpark.com