Nonnen gesloten kloosterorde tekenen muziekcontract

06-08-2010 @ 13:09

De nonnen van de Abbaye de Notre-Dame de l'Annonciation, gelegen nabij Avignon, zijn de winnaars van een zoektocht naar ’s werelds mooiste Gregoriaanse gezangen. De zoektocht werd gehouden over de hele wereld, van Noord Amerika tot aan Afrika, in meer dan 70 nonnenkloosters. De nonnen houden een eeuwenoude traditie tot stand door een afgezonderd leven te leiden, dat zich letterlijk achter gesloten deuren afspeelt. “Eerst waren we bezorgd dat het invloed zou hebben op ons kloosterleven, dus baden we tot St. Jozef. Onze gebeden werden beantwoord en we denken dat dit album goed doet als het mensen ontroerd en hen helpt naar het vinden van rust en vrede.

Om inbreuk op hun dagelijkse leven te voorkomen, zullen de nonnen hun eigen TV commercial opnemen en hun eigen album cover fotograferen. De onafhankelijke nonnen hebben hun muziekbazen al verboden het klooster te betreden. Dicken Stainer, Managing Director van Decca Records vertelt: “Ik overhandigde het contract door de tralies heen, waarna ze het ondertekenden en weer teruggaven. Alhoewel de nonnen hun klooster nooit zullen verlaten kan de hele wereld straks genieten van de schoonheid van hun mooie zangkunsten.”

De gecontracteerde nonnen treden in de voetsporen van de Oostenrijkse monniken van Stift Heiligenkreuz die wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkochten van het in 2008 bij Universal Music uitgebrachte album ‘Chant: Music For Paradise’. Het album van de nonnen getiteld ‘Voices’ – Chant from Avignon, wordt in november wereldwijd gereleased.