NIEUW ALBUM SABRINA STARKE HEET BAGS & SUITCASES

16-08-2010 @ 16:03

De opvolger van het met platina bekroonde debuutalbum Yellow Brick Road van Sabrina Starke komt op 15 oktober uit via Blue Note Records.
Voor de opnames van haar tweede album reisde Sabrina af naar Miami om te werken met producer Pete Wallace (bekend van o.a. Pink, Michael Bolton). Sabrina: “Het album is een stap in een andere richting. De gitaar neemt een belangrijke plaats in op het album, waarbij folk, soul en pop de rode draad zijn geworden.
 
Het album wordt voorafgegaan door de eerste single Sunny Days. De single is vanaf 20 augustus verkrijgbaar als download.
 
In oktober start Sabrina's theatertour, die meer dan 40 theaters in Nederland aandoet. Sabrina: “Dit wordt een muzikale show met een verhaal waarin ik mijn liefde voor muziek en de invloeden weergeef in een reis die start vanaf mijn geboorte in Suriname en eindigt in het hier en nu."
 
Sabrina Starke bracht in 2008 haar debuutalbum Yellow Brick Road uit. Dit album stond 52 weken onafgebroken in de Album Top 100 en behaalde de platina jazz status. Sabrina Starke won een Edison Pop Award voor Beste Nieuwkomer van 2008 en de Edison Jazzism Publieksprijs in 2009. Sabrina deed live optredens op o.a. North Sea Jazz en Parkpop. Op de website www.sabrinastarke.nl is al een gedeelte van een nieuw nummer te beluisteren.