Nieuw, tweede album, van Sabrina Starke

09-10-2010 @ 17:05

Bags & Suitcases is de opvolger van het met platina bekroonde debuutalbum Yellow Brick Road. Voor de opnames van haar tweede album reisde Sabrina af naar Miami om te werken met producer Pete Wallace (bekend van o.a. Pink, Michael Bolton). Sabrina: “Het album is een stap in een andere richting. De gitaar neemt een belangrijke plaats in op het album, waarbij folk, soul en pop de rode draad zijn geworden.”

Op 15 oktober verschijnt het nieuwe album. Om dat te vieren vindt dinsdag 12 oktober in het Prinses theater in Rotterdam de album launch plaats.
Bags & Suitcases verschijnt naast de downloadversie in twee fysieke edities. De limited edtion bevat naast het album ook een DVD. Op de DVD staat een live sessie die Sabrina eerder dit jaar met haar band opnam. De tracklist bestaat uit drie nummers van Yellow Brick Road, een nog niet eerder uitgebracht nummer en een Nina Simone cover. De limited edition van Bags & Suitcases is uitsluitend en in beperkte oplage verkrijgbaar op een aantal websites en in de theaters tijdens Sabrina's tour.

Op 14 oktober start Sabrina’s theatertour: From The Root To The Soul. Sabrina zal met deze tour 45 theaters in Nederland aandoen. Het is een show die vooral gevuld is met veel muziek, maar waarin ook bredere maatschappelijke onderwerpen de revue zullen passeren en verteld vanuit het persoonlijke perspectief van Sabrina. Ze wordt hierbij begeleid door haar vaste band. Ze speelt songs van haar beide albums maar ook laat ze het publiek kennismaken met de muziek die zij van huis uit mee kreeg, haar persoonlijke favorieten en de muziek die grote invloed had op haar artistieke ontwikkeling.

Optredens:
    * 14 okt. De Muze  Noordwijk aan Zee
    * 15 okt. Jan van Besouw Goirle
    * 16 okt. Theater de Stoep Spijkenisse
    * 17 okt. Thalia Theater IJmuiden
meer info over optredens: http://www.sabrinastarke.nl/

(blue note/emi music)
http://www.sabrinastarke.nl/nl
http://twitter.com/sabrinastarke