Op 9 en 10 september Buma NL: het seminar voor het Nederlandstalige lied

02-09-2010 @ 15:11

Donderdag 9 september heeft het Nederlandstalige lied er in 's-Hertogenbosch een geweldig nieuw platform bij. Gedurende 2 dagen, op 9 en 10 september organiseert Buma Cultuur voor het eerst hét seminar en showcase festival voor het Nederlandstalige lied; Buma NL.

Tijdens het showcase onderdeel van Buma NL komen meer dan 70 bekende en veelbelovende nieuwe talenten voorbij, waaronder o.a. Wolter Kroes, Albert West, Peter Beense, Tim Douwsma, Hansen Tomas, Glennis Grace en De Gebroeders Ko

Het doel van Buma NL is om de Nederlandstalige sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten.

Buma NL bestaat uit seminars, showcases en een dialect festival, alles in het teken van het beste uit de Nederlandstalige muziek. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek.
Tijdens het seminar, dat donderdag 9 en vrijdag 10 september overdag plaatsvindt in het Theater aan de Parade, wordt een programma aangeboden vol presentaties, keynotes, meet & greets en netwerkmomenten. Doel van het seminar is om de professionals uit de sector van het Nederlandstalige lied in één klap op de hoogte te brengen van wat er speelt in het genre van het Nederlandstalige lied.

Tijdens het showcase festival presenteert de sector zichzelf in het algemeen en nieuw talent zich in het bijzonder op diverse locaties in en rond het centrum van ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van het showcase festival is het Buma NL Dialectfestival dat plaatsvindt in samenwerking met ROOS en daarnaast het Buma NL Muziekfestival, met het beste op het gebied van het Nederlandstalige lied.

Conferentie
De Buma NL conferentie, die donderdag 9 en vrijdag 10 september overdag plaatsvindt in het Theater aan de Parade en het Koningstheater, bestaat uit een programma vol presentaties, keynotes, meet & greets en netwerkmomenten. Doel van het seminar is om de professionals uit de sector van het Nederlandstalige lied in één klap op de hoogte te brengen van wat er speelt in het genre van het Nederlandstalige lied.
Het conferentieprogramma: http://www.buma.nl/conferentie/programma

Festival
Op het Buma NL showcase festival presenteert de sector zichzelf in het algemeen en nieuw talent zich in het bijzonder op diverse locaties in en rond het centrum van ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van het showcase festival is het Buma NL Dialectfestival dat plaatsvindt in samenwerking met ROOS en daarnaast het Buma NL Muziekfestival, met het beste op het gebied van het Nederlandstalige lied.

Wolter Kroes
en Jannes zetten zich actief in als de vertegenwoordigers van Buma NL. Hun rol als ambassadeur zal invulling krijgen door naast exclusieve optredens, ondersteuning aan het evenement te geven.
Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe initiatief. BUMA NL biedt een plek aan nieuw Nederlandstalig talent wat erg belangrijk is voor de branche. De Nederlandstalige muziek heeft mij tot één van de gelukkigste mensen gemaakt.”, aldus Wolter Kroes.
Jannes voegt daar aan toe: “Nederlandstalige muziek leeft steeds meer bij het grote publiek, op de radio en op feesten. Een evenement voor de liefhebbers van het Nederlandstalige lied lijkt me dan ook een geweldig initiatief. Ik ben erg trots om als ambassadeur het Festival Buma NL te steunen.”
klik hier voor het festivalprogramma

voor Tickets
Om Buma NL te bezoeken, dient u geregistreerd te zijn.
De registratie geeft u toegang tot zowel het conferentie als het festival programma van Buma NL. Met de registratie heeft u ook toegang tot Mijn Buma NL, de online database voor alle geregistreerden.
http://www.buma.nl/tickets

Voor het showcase festival kunnen losse kaarten gekocht worden, voor slechts € 9,90,-
Via www.buma.nl kan je meer informatie vinden over Buma NL.

Buma NL vindt plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 september 2010 op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch.