Solomon Burke 1940-2010

11-10-2010 @ 16:47

Nothing’s Impossible is zijn laatste soloalbum. Niemand had eerder dit jaar kunnen bedenken dat het album Nothing’s Impossible Solomon Burke’s zwanenzang zou worden,  navrant detail is dat Willie Mitchell de producer van deze CD en soul brother van Solomon januari jl. overleed en zodoende de release van het album op 14 juni niet mee heeft kunnen maken.

Solomon Burke was bezig aan een nieuw hoogtepunt in zijn carrière de samenwerking met De Dijk en zijn nieuwe album zorgden ervoor dat hij weer volop in de schijnwerpers stond.

Bij aankomst op Schiphol jl. zondagmorgen overleed de 70-jarige soullegende, in het bijzijn van zijn dochter Candy en een vertegenwoordigster van zijn management. De oorzaak van zijn dood is een natuurlijke dood, zo heeft zijn familie bevestigd.
De reden van zijn komst was het concert dat hij samen met De Dijk in Paradiso zou geven op 12 oktober. Dit concert gaat wel door en zal geheel staan in herinnering aan hem, mede door het geweldige project dat De Dijk samen met Solomon Burke maakte. In het leven van Solomon Burke komt ´no show´ niet voor en dus is besloten in overleg met de familie van Solomon om het optreden door te laten gaan als een hommage aan hem.
The King Of Rock & Soul is niet meer, zijn muziek zal voortleven en met veel respect en plezier zullen wij terug denken aan een van de grootste Soulzangers uit de geschiedenis.

http://www.thekingsolomonburke.com/
http://www.dedijk.nl/