Nieuwe onderscheidingen voor muziekgebruik in de creatieve sector

08-02-2011 @ 14:38

Buma Music in Motion zet mediacomponisten en producenten in de schijnwerpers

Op donderdag 28 april 2011 vindt in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam de eerste editie van Buma Music in Motion plaats; de eerste awardshow die zich specifiek richt op onderscheidend muziekgebruik in mediatoepassingen. Met categorieën als ‘beste zender muziek', ‘beste sounddesign’ en ‘beste muzikale concept’ wil initiator Buma een relatief onderbelicht onderdeel van multimediaproducten uit de broadcasting, advertising en andere creatieve sectoren uitlichten en de media-componisten en producenten in de schijnwerpers zetten.

De awardceremonie kent een drietal hoofdcategorieën: broadcasting, advertising en other (onder andere film, telecom, online, games). Per categorie worden er een aantal subcategorieën onderscheiden, waaronder ‘Best original channel identity music’ en ‘Best sound design’. De jury bestaat uit een grote selectie van nationale en internationale professionals uit de sector.

Voorafgaand aan de awardshow vindt overdag een conferentie plaats waar de verschillende creatieve sectoren kunnen samenkomen om te netwerken, zaken te doen en kennis uit te wisselen.

Het programma is opgezet in samenwerking met Stephen Emmer en Sizzer.

Insturen materiaal
Het insturen van materiaal voor de awardshow is mogelijk tot en met 7 maart 2011.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl

Buma Music in Motion vindt plaats op donderdag 28 april 2011 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam en is een initiatief van Buma.