George Duke + Robert Glasper Experiment in Amsterdam

07-10-2011 @ 19:31

Theater en productiehuis MC op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam heeft een eigen muziekprogrammering in een nieuwe serie Music Connects. Op dinsdag 22 november is MC Theater dé locatie voor jazz- en funkliefhebbers. Deze avond speelt veteraan George Duke met zijn band. Tevens staat The Robert Glasper Experiment geprogrammeerd. Een traktatie: een kaartje is geldig voor beide optredens.

Over George Duke
Jazz- en fusion veteraan George Duke is al circa 40 jaar in de muziek actief. Op de middelbare school speelde hij in jazzbandjes, inspirator was Miles Davis. Hij voltooide een opleiding compositie en trombone aan het San Francisco Conservatory Of Music in 1967 en begon zijn carrière samen met Al Jarreau in de Half Note Club in San Francisco. Inmiddels heeft hij meer dan 25 albums op zijn naam staan, solo of met bassist en vriend Stanley Clarke.  In de club Thee Experience in Los Angeles kwam hij in contact met Frank Zappa en speelde vervolgens een jaar in zijn band.
Eind jaren ’70 begon Duke zijn carière als muziekproducent met de Braziliaanse instrumentalist Raoul de Souza, toen met zanger Dee Dee Bridgewater en talloze anderen. Zijn doorbraak kwam met een album van A Taste Of Honey. De single Sukiyaki werd een #1 hit, met In The Moment van Dianne Reeves won hij een Grammy voor best geproduceerde jazzalbum. Ook was hij de musical director van verschillende televisie specials, zoals de Soul Train Music Awards en NBC's Sunday Night Show.
Met zijn prominente en hedendaagse R&B en funkgeluid weet George Duke zijn publiek wereldwijd met gemak te overtuigen. Artiesten als Daft Punk en Kanye West samplen zijn muziek maar al te graag.

Over The Robert Glasper Experiment
Onbetwist de grootste ster in de contemporary jazzscene is de door Herbie Hancock beïnvloede pianist Robert Glasper. Hij schudt de muziekscene wakker met zowel zijn akoestische Robert Glasper Trio en zijn elektronische, door hiphop beïnvloede Robert Glasper Experiment, zoals al te horen was op zijn meest recente Blue Note Records CD Double Booked. The Robert Glasper Experiment mengt funky jazz met elektronische hiphop beat.

Over MC
MC is een theater en productiehuis voor nieuwe verhalenvertellers. MC heeft een eigen muziekprogrammering in een nieuwe serie Music Connects. Music Connects brengt oude en nieuwe artiesten, verschillende genres, disciplines en bezoekers samen. Alles met één overeenkomst; een gezonde drang naar ‘good music’. Music Connects staat voor een bijzondere combinatie van artiesten die totale vrijheid krijgen en geen kaders krijgen opgelegd. Het warme huiskamer gevoel waar het MC Theater al bekend om staat zal zijn uitwerking hebben op zowel artiest als bezoeker en resulteren in een ongedwongen, kwalitatieve hoogwaardige muziekavond. Waarom George Duke en The Robert Glasper Experiment? Omdat beide artiesten out of the box denken en ook op die manier muziek maken. Zij slagen erin verschillende stromingen en mensen te binden en jazz te mixen met de genres van nu. Music Connects!

http://tokomc.nl/mconline/