Programma Pitch verder uitgebreid

08-05-2012 @ 19:08

Onder andere Mount Kimbie, Nosaj Thing, Jackmaster, Kreayshawn en Nick Waterhouse toegevoegd.

Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2011 vindt dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli in Cultuurpark Westergasfabriek de tweede editie van PITCH plaats. PITCH is een festival in hartje Amsterdam dat zich richt op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische (live)muziek. Er zijn nog 19 nieuwe acts voor het festival toegevoegd.

PITCH laat de laatste ontwikkelingen binnen elektronische muziek horen en heeft een broertje dood aan hokjesdenken. Het programma is een mix van dubstep, beats, (deep) house, disco, UK funky, jazz, elektronica en nog veel meer. Eerder werd al bekend dat o.a. The Weeknd, Die Antwoord, SBTRKT, Modeselektor, James Blake (DJ-set) en Le Le naar het festival komen.

Over de 19 nieuwe namen. Nosaj Thing komt met zijn atmosferische beatscapes naar het festival en na een zeer succesvolle show tijdens de eerste editie van PITCH, zijn de postdubsteppers van Mount Kimbie ook dit jaar van de partij. UK bass is op dit moment een razendsnel opkomende stroming en Jackmaster is hiervan één van de belangrijkste representanten. De Amerikaan Nick Waterhouse staat voor authentieke rhythm & blues met een driestemmig achtergrondkoortje en blazers op de beat. Kreayshawn gooit het over een compleet andere boeg en met haar slimme lyrics en flow had ze met Gucci Gucci een dikke zomerhit te pakken. Jameszoo is met zijn experimentele elektronica met flarden jazz, fusion en Braziliaanse muziek misschien wel Nederlands allergrootste belofte van dit moment. Een bijzonder orkest is het Congolese Konono Nº1 dat al sinds de jaren zestig bestaat en gevormd is rond de 70-plusjarige likembé-virtuoos Mawangu Mingiedi. Ze komen met hun zelf geknutselde versterkers, een muur van speakers, elektrische duimpiano’s, percussie en een assortiment aan zelfgebouwde instrumenten naar PITCH.

Alle namen die aan het programma zijn toegevoegd:
Blondes
Cinnaman
Gomes
I-F
Jackmaster
Jacques Greene
Jameszoo
Jorn Liefdeshuis
Konono Nº1
Kreayshawn
Kutmah
Mark Pritchard
Mount Kimbie
Mr Scruff
Nick Waterhouse
Nosaj Thing
Skip & Die
St. Paul
Teenage Lady Killers

Ook de PITCH festivalspecial is verschenen en die is in samenwerking met DJBroadcast gemaakt. Hierin worden o.a. alle tot nu toe bevestigde acts omschreven, staat een uitgebreid interview met Jessie Ware en een achtergrondartikel over The Weeknd. DJBroadcast is door heel Nederland verkrijgbaar.

Op www.pitchfestival.nl is het gehele programma tot nu toe te vinden.
PITCH op Twitter: @pitch_fest
PITCH op Facebook: Pitch Festival

PITCH

Vrijdag 6- en zaterdag 7 juli 2012
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Dagkaart vrijdag 6 juli: €40,- (excl. servicekosten)
Dagkaart zaterdag 7 juli: €40,- (excl. servicekosten)
Passepartout: €70,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 15:00 uur

Kaartverkoop http://www.ticketmaster.n/, http://www.livenation.nl/en 0900 - 300 12 50 (45 cpm).

PITCH wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken en Bacardi. Mediapartners zijn Het Parool en DJBroadcast.