36ste Album van Carlos Santana: Shape Shifter

20-05-2012 @ 19:19

Shape Shifter is het 36e album van Carlos Santana en het eerste album op zijn nieuwe label, Starfaith Records. De verzameling van 13 instrumentale tracks bestaat uit voornamelijk originele composities die Carlos opzij heeft gezet voor dit project. De zorgvuldig geselecteerde volgorde van de nummers zorgt er voor dat alles samenvloeit tot een geheel en tot leven komt. Het album is opgedragen aan de Noord-Amerikaanse Indianen.

De bijbehorende tournee begint met een reeks optredens in Las Vegas vanaf 2 mei tot en met 3 juni plus een vervolg in september en november in House of blues @ Mandala Bay. In juli volgt een Noord-Amerikaanse tour, met afrondend op 31 augustus een speciaal optreden tijdens North Sea Jazz op Curacao.

In 2005 verscheen het meest recente studio album All That I Am waarop Santana wordt bijgestaan door o.a. Chad Kroeger (Nickelback), Steven Tyler (Aerosmith), Joss Stone, Sean Paul en Michelle Branch. Het door Chad Kroeger gezongen Into the Night wordt in 2007 een grote hit.
De laatste keer dat Carlos Santana in Nederland optrad was op 5 oktober 2010 in het Arnhemse Gelredome.

Bandleden, behalve Carlos Santana
zang: Victor Lasic
toetsen: Freddie Ravel
gitaar: Tommy Anthony
basgitaar: Benny Rietveld
drums: Dennis Chambers
slagwerk: Karl Perazzo
percussie: Raul Rekow

Santana - Shape Shifter
Release: 14.05.2012
bestelnr CD: 76692999662
label: starfish
distr.: sony music

http://www.santana.com/

downloadlink Shape Shifter