Rush voor optreden naar Ziggo Dome

22-05-2012 @ 21:33

Rush keert terug met "Clockwork Angels". Het eerste studioalbum van het populaire Canadese rocktrio in vijf jaar komt uit in juni 2012 en zal ondersteunt worden door een uitgebreide tour. Op zaterdag 2 juni 2013 staat Rush in Ziggo Dome te Amsterdam, als onderdeel van in totaal 10 optredens in Europa in mei en juni.  

Met meer dan 40 miljoen wereldwijd verkochte albums en talloze uitverkochte tournees is Rush, bestaande uit Geddy Lee, Ales Lifeson en Nel Peart, niet alleen één van de meest inventieve en indringende, maar ook één van de populairste rockbands. De catalogus van Rush omvat klassiekers als hun gelijknamige debuut uit 1974, "2112", "Moving Pictures", "Test For Echo" en "Vapor Trails". Het recentste studioalbum, "Snakes & Arrows", van Rush stamt uit 2007. Naast hun commerciële succes heeft Rush ook een aantal Juno Awards en verscheidene Grammy nominaties mogen ontvangen, waaronder eentje voor de geprezen documentaire: "Rush: Beyond The Lighted Stage", die tijdens het gala van dit jaar werd gedraaid.

De aankondiging van de tourdata volgt op de bekendmaking van hun lang verwachte nieuwe album, "Clockwork Angels". Het is het twintigste studioalbum van de band. De opnames voor Clockwork Angels begonnen in april 2010 met Grammy Award winnend producer Nick Raskulinecz (bekend van Foo Fighters en Deftones), die al met de band samenwerkte op hun vorige studioalbum. "Clockwork Angels" vertelt het verhaal over de zoektocht van een jongen door een overvloedige en kleurige wereld van steampunk en alchemie, die hij in zijn dromen probeert te volgen. Een verhaal over onder andere verdwenen steden, anarchisten en een klokkenmaker. De laatste wil elk aspect van het dagelijkse leven met precisie vastleggen. Met hun muzikale vakmanschap en energie zal Rush dit verhaal vertalen naar het podium in Amsterdam.

RUSH

Zaterdag 2 juni 2013
Ziggo Dome - Amsterdam

http://www.rush.com/clockworkangelstour.php

https://twitter.com/#!/rushtheband