RUSH VOOR TWEE CONCERTEN NAAR ROTTERDAMSE AHOY

26-03-2007 @ 15:29


Op zowel dinsdag 16 als woensdag 17 oktober 2007 is de Rotterdamse Ahoy het toneel voor een indrukwekkende show van het Canadese prog-rock trio Rush. Beide shows zijn onderdeel van de Snakes & Arrows World Tour, die op 13 juni van start gaat in Atlanta. De tour vindt plaats ter promotie van het nieuwe album Snakes & Arrows, die in Nederland vanaf 27 april in de schappen ligt. De voorverkoop voor beide concerten van Rush begint aanstaande zaterdag 31 maart.
Het eerste album van Rush stamt uit 1974 en was het best verkochte debuutalbum van een Canadese band ooit. De grote internationale doorbraak kwam met het album '2112' uit 1976, waarmee ze een meer symphonische en progressieve weg insloegen. Het was het eerste album in een lange reeks van gouden (23) en platina (14, waarvan 3 multi-platinum) exemplaren. Songs als 'Tom Sawyer' en 'The Spirit of Radio' hebben de band veel bekendheid gebracht. Het nieuwe album 'Snakes & Arrows' verschijnt in Nederland op 27 april as. Het is de eerste nieuwe plaat met origineel materiaal in ruim vijf jaar.
Rush, bestaande uit zanger, bassist en toestenman Geddy Lee, gitarist Alex Lifeson en Neil Peart op drums, wordt vaak in één adem genoemd met bands als Pink Floyd en Marillion. Meer dan 35 miljoen platen zijn er ondertussen van Rush over de toonbank gegaan, waarmee het trio een van de best verkopende rockbands is in de geschiedenis. Alleen The Beatles, de Stones, Kiss en Aerosmith hebben meer opeenvolgende gouden en platina albums behaald. Rush was in Nederland voor het laatst te zien in 2004, tijdens een ruim drie uur durende show in Ahoy ter gelegenheid van hun 30th Anniversary Tour.

Voor meer informatie: www.rush.com en www.mojo.nl.
RUSH
Snakes & Arrows World Tour
Dinsdag 16 en Woensdag 17 oktober 2007
Ahoy, Rotterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur