Milkbar. Zonder lugubere nasmaak

12-09-2012 @ 22:53

Bijeengeschraapt via obscene contactadvertenties vonden vier energieke muzikanten elkaar in Amsterdam: Antonio Consilvio (drums, zang), Derek de Beurs (gitaar), Ralph de Beurs (basgitaar), Kim Berkhout (toetsen, zang) en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy (zang). Samen werden ze Milkbar, vernoemd naar de melkbar uit Stanley Kubrick's spraakmakende film 'Clockwork Orange'. Het debuutalbum ‘Monday Club’ verschijnt eind oktober bij [PIAS]. 

Milkbar opende haar deuren met de debuutsingle ‘Accident’. Het nummer werd in 2011 direct opgepikt door 3FM en was veelvuldig te horen in diverse televisieprogramma’s en onder samenvattingen van Eredivisie Live. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en debuteerde in De Wereld Draait Door. Voor de videoclip van Accident werd de melk aangeleverd door niemand minder dan presentator Jeroen Pauw. De single ‘The Doctor’ werd in 2011 gekozen als de leadermuziek van het KRO programma ‘Inside Oud’. Tijdens 8 afleveringen was het nummer ‘The Doctor’ te horen op Nederland 3.

Live maakte Milkbar veel vlieguren tijdens de Popronde, op festivals door heel Nederland, als support voor o.a. The Deaf, 3FM Serious Request en op een stampend vol Museumplein tijdens de Uitmarkt.

Vervolgens dook Milkbar weer de studio in met producer Arno Krabman om keihard te werken aan hun eerste album. Nu is het resultaat van anderhalf jaar schrijven, schaven en knutselen eindelijk daar. Dat album ‘Monday Club’ is af. Voorafgaand aan de release verschijnt in september de gloednieuwe single ‘Julia’. Gedreven, vol ambitie en bepakt met een energieke liveset en debuutalbum staat Milkbar nu te trappelen in de coulissen.

http://www.milkbarmusic.com/

https://twitter.com/milkbarmusic