Milkbar nieuwe single: I'll be okay, voorloper tweede album

09-05-2014 @ 12:37

De Amsterdamse band Milkbar bestaat sinds 2011. De naam van de band komt uit Stanley Kubrick’s spraakmakende film ‘Clockwork Orange’ vernoemd naar de melkbar uit die film. De band werd in 2012 uitgeroepen tot Serious talent bij 3FM, mede naar aanleiding van hun single ‘Accident’ (o.a. veelvuldig te horen als muziekje bij tv-programma’s en onder samenvattingen bij Eredivisie Live . Veel promotie was het gevolg, opnamen voor een nieuwe single, getiteld ‘I’m a soldier’ die april 2013 verscheen. Gevolgd door het debuutalbum ‘Monday Club’

De band ging een exclusieve samenwerking aan met Agents After All en opende het nieuwe jaar met een succesvol optreden op Noorderslag. Live maakte Milkbar indruk op festivals door heel Nederland, op de Uitmarkt, de Popronde en tijdens de albumtour.

Tussendoor wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal. Voorloper van het tweede album is de single “I’ll be okay”. Deze kwam tot stand na intensieve schrijfsessies op Texel, aansluitend dook Milkbar de studio in met producer Arno Krabman om te experimenteren met het nieuwe materiaal en de songs op te nemen. Het nieuwe album verschijnt later dit jaar.
Met een nieuw album op komst en de release van de single “I’ll be okay”, staat Milkbar te trappelen om zichzelf opnieuw te bewijzen op podia door heel Nederland en tijdens het festivalseizoen.

Live te zien op 23 mei Groningen @Simplon ‘Music is Freedom’.

Chris Murphy – zang
Derek de Beurs – gitaar
Ralph de Beurs – bass
Antonio Consilvio – drums

http://milkbarmusic.com/

https://www.facebook.com/Milkbarmusic

https://www.youtube.com/user/milkbarmusic