Duet Laura Jansen en Tom Chaplin themanummer 3FM Serious Request 2012

04-12-2012 @ 09:58

Het officiële themanummer van 3FM Serious Request 2012 heet 'Same Heart'. Het nummer is geschreven door Laura Jansen en ze zingt het duet samen met Keane-frontman Tom Chaplin.

Alle opbrengsten van de downloads en streams van 'Same Heart' gaan naar 3FM Serious Request. 'Same Heart' is vanaf 4 december 2012 overal te downloaden en te streamen.

Laura schreef het nummer op verzoek van 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. Laura Jansen: "Ik wilde niet iets maken dat klein en verdrietig was. Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is".

Laura schreef ‘Same Heart’ uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Keane-frontman Tom Chaplin de mannelijke stem zou vertolken. Nadat Tom Chaplin het lied had gehoord zegde hij direct toe. "Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema."

Laura Jansen: "Iedereen die het moeilijk heeft, wil in ieder geval als mens erkend worden. En het maakt niet uit waar je bent geboren, underneath it all beats the same heart."

bron: 3FM

downloadlink single

informatie over Serious Request 2012