Nieuwe soul sensatie Patrick Lehman!

10-05-2013 @ 12:36

De Canadees Patrick Lehman is een multi-instrumentalist songwriter en producer en één van de belangrijkste nieuwe talenten van dit moment. Als tiener, ontwikkelde hij een grote liefde voor klassieke soul, R & B, rock & roll en blues door de vinyl collectie van zijn familie. Grote invloeden van Patrick zijn Stevie Wonder, Donnie Hathaway, Fleetwood Mac, Lauryn Hill, Sly and the Family Stone, The Rolling Stones en Bill Withers.

In 2006 werd Patrick gevraagd om op te treden op het Montreal International Jazz Festival, een Paul Simon Tribute Concert. Patrick deelde toen het podium onder andere met Elvis Costello, Daniel Lanois, Sam Roberts, Colin James, Bedouin Soundclash en Holly Cole. De show werd bijgewoond door 150.000 mensen, en werd vervolgens uitgezonden op verschillende tv-stations w.o. Bravo, ArTV en CBC televisie.
Patrick lanceerde zijn eerste album ‘Pat Lehman Band‘ in 2008. Het album kreeg opmerkelijk veel airplay in de VS, Canada en Frankrijk. Een uitgebreide tournee volgde evenals optredens op diverse festivals o.a. Internationale FestiBlues, Tremblant Rhythm Festival, FunkFest en de CTV Television ‘Telethon of the Stars’.

Zijn nieuwe album is getiteld ‘Electric Soul Kitchen Vol.2' en is door Patrick zelf geschreven, opgenomen, gearrangeerd en geproduceerd.
Het album komt uit op het nieuwe sublabel van Suburban records: Harlem Recordings. Van het album verschijnt 'Stop pretending' als single.

PATRICK LEHMAN
ELECTRIC SOUL KITCHEN VOL. II
Label: Harlem Recordings (a division of Suburban Records)
release: 03-05-2013

http://www.patricklehmanmusic.com

video 'Stop Pretending' single

twitter: @patricklehman