Swingende soul-funk-jazz op tweede album van Rob Mostert Hammond Group

28-06-2013 @ 21:05

Het nieuwe album van de Rob Mostert Hammond Group heet ‘GO BIG OR GO HOME’ en is half juni uitgebracht op Harlem Recordings. Dit maakt het, na de Canadese soulzanger Patrick Lehman, de tweede release op het jonge label Harlem Recordings. De door Rob Mostert samen met Charlotte Coppola geschreven single track ‘Go Big Or Go Home’ die eerder verscheen was al een boeiend voorproefje van het nieuwe, tweede studio album.
Met het album ‘Go Big Or Go Home’ voegt Hammond-speler Rob Mostert, die zijn eerste album opnam met Blue Note legende Rudy Van Gelder, de daad bij het woord.
Aan het originele Hammond trio + zangeres, werd een groovy blazers sectie toegevoegd en met deze vernieuwde ‘supersized’ Rob Mostert Hammond Group, een serie ijzersterke eigen composities, enkele verrassende covers en producer Kees Koek is Rob de Bullet Sound studio ingedoken.
Het resultaat is de titel ‘Go Big or Go Home’ meer dan waardig. De nu 7-koppige Rob Mostert Hammond Group combineert de traditionele jazz roots met een opwindende mix van soul en sexy funk.
Rob is één van de beste Hammondspelers van Nederland en één van de weinige die de footbass nog met zijn (blote) voeten speelt. Met zijn virtuose solo’s en weergaloos voetenwerk op de indrukwekkende Hammond blijft hij respect afdwingen. Samen met bandleden van het eerste uur Tom Klein (gitaar), Chris ‘Buckshot’ Strik (drums) en Charlotte Coppola (zang) en
de strakke blazerpartijen van Efraim Trujillo (sax), Michael Rorby (trombone) en Michael Simon (trompet) is het geheel compleet en is de Rob Mostert Hammond Group klaar voor een volgende stap: Go Big Or Go Home!

http://www.robmosterthammondgroup.com

https://twitter.com/robmostert