Démira, van Beste Singer-Songwriter, start eerste clubtour

30-10-2013 @ 21:42

Démira Jansen gaat in 2014 voor het eerst solo op clubtour door Nederland. De finaliste van het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ doet hierbij negen steden aan. De kaartverkoop voor de shows in Tivoli en in de Melkweg is gestart via o.a. de websites van de zalen, de overige shows zijn gratis toegankelijk.

De 16-jarige Démira Jansen is een geboren muzikaal genie dat gezegend is met een prachtige stem en een oor voor poëtische folkpop. Met haar bijna Iers klinkende stemgeluid weet ze haar eigen geschreven nummers een buitengewoon authentiek geluid te geven.

Begin 2012 heeft Démira met haar eigen repertoire de eerste prijs van de landelijke High School Music Competition gewonnen. Ook sleepte ze de pop- en poëzieprijs van diezelfde wedstrijd in de wacht. Op deze overwinningen volgden diverse optredens: zo is ze te zien geweest op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Highlands Festival, Breminale Festival in Duitsland, Westerpop, SEN in Noorwegen en AJOC Festival. November vorig jaar is haar eerste EP 'Pay Attention' uitgebracht. De clip van de hiervan afkomstige single ‘The Man in Black’ is inmiddels meer dan 30.000 keer bekeken.

Dit jaar haalde Démira de Top 100 van de beste jonge dichters van Nederland, maar brak pas echt door met haar bijzondere performances in het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. De tot nu toe jongste deelnemer van het programma schopte het zelfs tot de finale. Niet alleen het publiek maar ook de media zijn laaiend enthousiast over het jonge talent: “‘Haar gitaarspel, subtiel voetenwerk (tamboerijntje!) en stem imponeren en de zelfgeschreven, plezierige liedjes zijn stuk voor stuk sterk” (3voor12) en “Démira is een niet te missen talent. Ze brengt het publiek moeiteloos in vervoering met haar breekbare, melodieuze liedjes. Een rijk stemgeluid, warm gitaarspel en een ontwapenend gezichtje doen de rest” (Feedback Magazine).

Na de finale is DÉMIRA te zien geweest tijdens de uiterst succesvolle clubtour ‘De Beste Singer-Songwriter’ en nam ze deel aan het rondreizende festival Popronde.

2014 ziet bijzonder rooskleurig uit voor Démira: het ongekende talent gaat in februari niet alleen voor het eerst solo op tour door Nederland, maar zal in diezelfde periode ook haar nieuwe EP uitbrengen.

Tourdata Démira
02 februari | Mezz – Breda
06 februari | Patronaat – Haarlem
08 februari | Tivoli Spiegelbar – Utrecht
13 februari | Paard van Troje – Den Haag
15 februari | Melkweg (onderdeel Helemaal Melkweg) – Amsterdam
19 februari | Metropool – Hengelo
22 februari | Hedon – Zwolle
27 februari | Burgerweeshuis – Deventer
28 februari | Luxor Live - Arnhem

De kaartverkoop voor de shows in Tivoli en de Melkweg is gestart via o.a. de websites van de zalen, de overige shows zijn gratis toegankelijk.

http://www.demira-jansen.com/nl/

https://twitter.com/DemiraMusic

https://www.facebook.com/DemiraMusic