Amelander band Van Geeft 'M presenteert tweede album STORM

28-02-2014 @ 21:28

Ruim vier jaar na verschijning van hun debuutalbum ‘Meer dan ooit’, brengt het Amelandse duo Van Geeft ‘M op vrijdag 21 maart hun 2e studio album ‘Storm’ uit.

Het album bevat tien nummers; negen Nederlandstalige en één Friestalige. Onder leiding van producer Michiel Hoogenboezem nam de band ruimschoots de tijd om te werken aan ‘Storm’. De huidige single ‘Daarom zing ik’ wordt intussen al goed opgepakt door de Nederlandse radio met behoorlijk wat airplay. ‘Storm’ wordt uitgebracht op hun eigen label ‘Ameland Music’ en gedistribueerd door Heartselling.

Van Geeft ‘M, de tamelijk opvallende bandnaam, valt op een aantal manieren uit te leggen. De meest gangbare uitleg is die van katoen geven. Want van katoen geven kunnen de beide Amelander jongens Sander Metz en Marijn Oud heel aardig. Sinds 2009 treedt Van Geeft ‘M veelvuldig op en zetten ze menig zaal op hun kop. Eerst voornamelijk op het eiland zelf, maar als een olievlek wordt ook de rest van Nederland bereikt met hun energieke en eigen geschreven nummers. De Nederlandse, Friestalige en aantal in Amelander dialect gezongen liedjes zijn allemaal opgebouwd rondom akoestische gitaar, accordeon en meerstemmige zang. Van Geeft ‘M treedt op als duo, of ondersteund met een heuse live band.

Producer Michiel Hoogenboezem durfde het avontuur wel aan met het duo om hun tweede album op te nemen. Van Geeft ‘M werd tijdens de opnames van ‘Storm’ ook versterkt met een band.

Moederdag 2013 zette het duo met een door Omrop Fryslân opgezet ‘Moederdag concert’ een slaapkamer van een argeloze vrouwelijke fan op stelten met een slaapkamerconcert ter promotie van hun single ‘Ik wol dy om my hinne’ (Ik wil jou om mij heen). Het leverde de band veel reacties op.

Eerder al, in 2009, bracht het duo hun debuut  ‘Meer dan ooit’ uit. De aandacht naar aanleiding van deze release leverde veel optredens op en ook een stroom aan voorprogramma’s was het gevolg: Nick en Simon, Wolter Kroes, 3JS e.a. gaven het duo de ruimte op het podium. Veel van hun liedjes zijn geïnspireerd op het typische eilandleven. Beiden groeiden op in het Amelander dorpje Buren. Muziek is onlosmakelijk verbonden met de eilander cultuur- en samenleving. Beiden speelden in de plaatselijke brassband Canite Tuba en daarna in diverse Amelander bands.

Link naar video ‘Daarom zing ik

http://www.vangeeftm.nl

https://www.facebook.com/van.geeftm

@VanGeeftM