Merken hechten steeds meer waarde aan muziek

14-05-2015 @ 17:37

BMIM (Buma Music in Motion) 2015 trekt 450 professionals uit de muziek- en creatieve industrie
De vijfde editie van Buma Music in Motion, de jaarlijkse internationale conferentie, die zich richt op innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials, heeft zich ontwikkeld tot een evenement dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. In Tolhuistuin Amsterdam kwamen ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, en was er veel ruimte aan nieuw talent om te inspireren.

Uit de discussies gedurende de dag bleek dat merken steeds meer waarde hechten aan het gebruik van muziek. Het eerste lustrum bood een spraakmakend programma, waarin dit veelvuldig naar voren kwam. De betrokkenheid vanuit de industrie was groot; dat bleek uit een aantal sponsored events en uitgebreide samenwerkingen met partners: 22Tracks, WeTransfer, Sonos, Ableton, Sizzer Amsterdam, Talents for Brands, HKU en Prolody kregen allemaal een plekje binnen de programmering.

Sprekers waren onder anderen Bobby Gumm (verantwoordelijk voor de muziek bij filmtrailers Gravity, Frozen, The Great Gatsby), Andrew Kahn (verantwoordelijk voor de muziek in campagnes van Google, Nike en Apple), Martijn Schimmer (componist van onder meer de tunes van De Wereld Draait Door en The Voice Of Holland), filmeditor Peter Alderliesten (medeoprichter van de Netherlands association of Cinema Editors NCE) en Torre Florim van De Staat. Tevens waren alle grote kopstukken uit de Nederlandse sector naar Buma Music in Motion gekomen om creaties te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Roel Slootman wint BMIM New Talent Award
Roel Slootman (Haarlem, 1988) heeft dit jaar de BMIM New Talent Award gewonnen. Volgens de jury blijkt Roel over een avontuurlijke, creatieve geest te beschikken. Uit het juryrapport: "De muziek staat op één voet met de visuals; het volgt niet alleen, het leidt ook. Erg creatief, verrassend, eclectisch en vooral smaakvol."
Buma Music in Motion zet jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award. Young professionals en studenten compositie en/of sound design voor media werden uitgedaagd hun beste werk in te zenden van het afgelopen jaar, waarna een vakjury de inzendingen heeft bekeken. De jury bestond dit jaar uit Hessel Herder (Soundscape), Joost Haartsen (Amp.Amsterdam), Perquisite (componist/producer), Ralph de Haan (producer) en Roel Oude Nijhuis (100% Halal).

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.

Twitter: twitter.com/Buma_MiM
Facebook: www.facebook.com/BumaMusicinMotion