Buma Music in Motion maakt datum 2016 en eerste sprekers bekend

04-11-2015 @ 17:23

Buma Music in Motion, de conferentie over innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials vindt in 2016 plaats op dinsdag 24 mei 2016 in de Tolhuistuin in Amsterdam. De 6e editie van het evenement biedt een uitgebreid programma met workshops, keynotes, levendige discussies en een New Talent Award.

De eerste bevestigde sprekers zijn de Canadese Karen Collins, regisseur van de documentaire Beep: A History of Game Sound; Duncan Smith van Sony Computer Entertainment Europe; de Zweedse music supervisor Johan Borg verantwoordelijk voor de muziek in de laatste Europese H&M campagne en de Nederlandse artiest René Merkelbach, componist voor onder andere alle muziek in de Efteling.

Buma Music in Motion heeft zich ontwikkeld tot een evenement dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. In Tolhuistuin Amsterdam komen jaarlijks ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, waarbij veel ruimte is voor nieuw talent om te inspireren. De betrokkenheid vanuit de industrie is groot; dat bleek in de vorige editie uit een aantal sponsored events en uitgebreide samenwerkingen met partners: 22Tracks, WeTransfer, Sonos, Ableton, Sizzer Amsterdam, Talents for Brands, HKU en Prolody.

Naast het event in mei is BMIM het gehele jaar zichtbaar op evenementen als het Nederlands Film Festival, Ciclope Festival Berlin, Eurosonic Noorderslag en Musexpo Los Angeles om daar de belangrijke rol van muziek binnen media te promoten.

Tickets voor Buma Music in Motion, tegen het voordelige Early Bird tarief van €50,- zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.buma-music-in-motion.nl.

Buma Music in Motion
The event on music and business innovation in the creative industries
Dinsdag 24 mei 2016, Tolhuistuin, Amsterdam

Twitter: twitter.com/Buma_MiM
Facebook: www.facebook.com/BumaMusicinMotion