Douwe Bob & strijkkwartet, Sun Kil Moon en meer op Naked Song 2016

06-01-2016 @ 16:43

Solo, Stripped Down and Naked’, dát is Naked Song Festival en met niemand minder dan Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Alex Vargas, Luke Winslow-King, Black Oak en Dana Sipos is de toon voor de tiende editie van het festival gezet.

Naked Song vindt komende zomer plaats op zaterdag 25 juni in Muziekgebouw Eindhoven. Elk jaar maken 20 tot 25 singer-songwriters binnen de indie-folk en rauwe americana, hun opwachting op één van de zes podia die Naked Song telt. In de line-up is er veel aandacht voor opkomend talent en uiteraard ontbreken ook dit jaar de grote, populaire namen niet, allen in hun puurste vorm.

Douwe Bob & Strijkkwartet
Er is een heleboel gebeurd sinds Douwe Bob Posthuma in 2013 verkozen werd tot winnaar van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in het programma van Giel Beelen. De geboren muzikant heeft inmiddels meerdere hits (waaronder een megahit met Anouk), vele 3FM Awards en uitverkochte zalen op zijn naam staan. Op Naked Song zal Douwe Bob zijn beste songs spelen in samenwerking met een strijkkwartet, waarmee hij ook in een uitverkocht Carré staat. Het belooft in ieder geval een uniek optreden te worden waarin de Amsterdammer zal aantonen dat hij daadwerkelijk de allerbeste singer-songwriter van ons land is.

Sun Kil Moon
Sun Kil Moon is de band rond de enorm productieve singer-songwriter Mark Kozelek. Hoe productief is dat dan, horen we je denken? Nou, zo bracht de beste man in twee jaar tijd liefst drie albums uit, om een idee te geven. In 2014 verscheen het album ‘Benji’, dat hem in ons land pas écht op de kaart zette. Kozelek is een fantastische, pure, singer-songwriter die prachtige verhalen vertelt. Een instrumentarium van gitaar en soms drums ondersteunt de teksten, overheerst nooit. Op Naked Song zal Sun Kil Moon mét band te zien zijn.

Alex Vargas
De beste white-soul stem sinds Michael Hutchence (INXS) en Steve Winwood. Het zal je maar gezegd worden. Alex Vargas, geboren in Denemarken uit een Deens/Engels moeder en Uruguayaanse vader heeft de soul nu eenmaal in zijn lijf zitten. Vargas was al eerder op Naked Song, in 2013 kreeg hij al een van de hoogste cijfers van 3voor12. Toen nog gewapend met enkel gitaar, inmiddels heeft ook de elektronica zijn weg gevonden in zijn sound. Een geweldige zanger was hij al, met zijn ruimere blik op het instrumentarium heeft Vargas het in zich om een enorm publiek te bereiken.

Luke Winslow-King
Luke Winslow-King bleef nadat zijn tourbus in 2001 werd leeggeroofd noodgedwongen hangen in New Orleans, een geluk bij een ongeluk. New Orleans ademt muziek, en dat is voor een rasmuzikant als Winslow-King een onuitputtelijke bron van inspiratie. Al die geschiedenis van delta-blues, jazz, bluegrass en folk worden gegoten in een fantastisch americana jasje dat uitstekend past. Voor liefhebbers van de pre-war sound van Pokey LaFarge, en C.W. Stoneking is dit een show om absoluut niet te missen.

Black Oak
Black Oak is de muzikale liefdesbaby van labelgenoten The Black Atlantic en I Am Oak. Al jaren stond in de sterren geschreven dat er een samenwerking moest komen tussen beide acts die allebei de akoestische folk pop kant van het muzikale spectrum opzoeken. Na de in 2014 verschenen EP is het project niet stil blijven staan. Inmiddels is Black Oak een volwaardige band te noemen, en eind 2015 is de tweede EP uitgebracht die wederom prachtige folk-pop pareltjes bevat.

Dana Sipos
Dana Sipos groeit op in het hoge en kille noorden van Canada in de stad Yellowknife. Nu is een plaats van herkomst in veel gevallen wellicht oninteressant, bij Sipos is het wel degelijk van belang. Je ervaart het desolate karakter van het stadje in de mysterieuze folksongs van haar laatste album ‘Roll Up The Night Sky’. Haar licht hese stem wordt ondersteund door instrumenten als bouzouki, mandoline en banjo die de muziek een betoverend en tegelijkertijd onheilspellend karakter geven. Vrolijkheid wordt eenvoudig afgewisseld met weemoed, maar nooit wordt het dramatisch of onecht. Prachtige authentieke folk.

Naked Song wordt georganiseerd door Muziekgebouw Eindhoven i.s.m. met Greenhouse Talent en mede mogelijk gemaakt door Effenaar en OOR. Meer namen voor Naked Song volgen snel en de kaartverkoop is reeds begonnen.

Naked Song Festival

25.06.2016
Muziekgebouw, Eindhoven
Tickets: Entree: € 39 (exclusief 1,50 servicekosten)
Kaartverkoop is gestart via www.muziekgebouweindhoven.nl