Lilian Vieira: nieuw album en theatertour

10-01-2016 @ 15:24

Lilian Vieira Grupo brengt op 22 januari het nieuwe album Tanta Coisa uit. Lilian Vieira, bekend van ZUCO 103, schreef de nummers samen met haar band toen ze begonnen te werken aan haar nieuwe theatertour BRASIL BEYOND DE BUNDAS die op 2 februari in Amstelveen van start gaat. Het album is een mix van Música Popular Brasileira, traditionele Braziliaanse muziek en een beetje jazz. Net als de voorstelling gaan de songs van 'Tanta Coisa' over de muziek en thema’s uit haar geliefde Brazilië, waar deze zomer de Olympische Spelen plaatsvinden.

Bekijk hier de trailer BRASIL BEYOND DE BUNDAS

Zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Vervolgens ontmoet Lilian, Stefan Kruger en Stefan Schmid, met wie ze ZUCO 103 vormt. En dan gaat het hard: twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 besluit de band een pauze in te lassen. Deze periode is Lilian ook een veelgevraagd gastsoliste en zingt ze met onder meer het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met BRASIL BEYOND DE BUNDAS op de planken, maar verschijnt in dezelfde periode het nieuwe album van Lilian Vieira Grupo en maakt ZUCO 103 zijn rentree.

Het tweede album Tanta Coisa (“een heleboel”) van Lilian Vieira Grupo heeft zowel in tekst en muziek als thema Brazilië en haar volk. De opener van het album ‘Samba Wip’, over de liefde, is een combinatie van samba funk en de traditionele samba. Verder biedt het album MPB, bossa, maracatu, jazz en afoxé en zingt Lilian over de natives (‘Indio’), de leegte (‘Vazia’, een bossanova geïnspireerd op de muziek van Tom Jobim) en brengt ze een ode aan een van de oudste samba-scholen van Rio de Janeiro (‘Estação Primeira’). Speciale gast op twee songs is de Braziliaanse harmonicaspeler Gabriel Grossi. Tanta Coisa is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Rob van de Wouw).

BRASIL BEYOND DE BUNDAS
zang: Lilian Vieira
toetsen: Wiboud Burkens
drums: Udo Demandt
cavaquinho/gitaar: Marijn van der Linden
bas: Breno Viricimo

SPEELLIJST 2016

Di 2 feb Amstelveen Cultureel centrum Griffioen
Vr 12 feb Den Haag Theater Dakota
Vr 19 feb Amsterdam De Meervaart
Zo 20 feb Goirle C.C. Jan van Besouw
Vr 26 feb Roosendaal Schouwburg de Kring
Za 27 feb Almere Schouwburg Almere
Za 5 maart Heerlen Theater Heerlen
Za 12 maart Alkmaar TAQA Theater De Vest
Vr 18 maart Amersfoort De Flint-Stadszaal
Zo 20 maart Zwolle Schouwburg Odeon
Za 26 maart Tiel Schouwburg Agnietenhof
Vr 1 april Amstelveen Schouwburg
Za 9 april Haarlem Philharmonie Haarlem
Wo 13 april Cuijk Schouwburg Cuijk
Do 21 april Amsterdam De Kleine Komedie
Zo 24 april Rotterdam Concertgebouw De Doelen

www.lilianvieira.com