Sivert Høyem "Live At Acropolis" 3-disc box set

08-06-2017 @ 11:51

Vijftien jaar lang droomde Sivert Høyem er van om op te treden in het Odeon van Herodes Atticus. Het 2000 jaar oude openluchttheater is onderdeel van het Acropolis in Athene, Griekenland. In 2016 kwam de droom van de Noorse zanger uit toen hij als één van de weinige artiesten (grote namen als Sinatra, Sting en Pavarotti gingen hem voor) goedkeuring van de Griekse overheid kreeg om in het theater op te treden.

Tijdens de twee uitverkochte shows eind september zagen tienduizend Griekse fans Sivert optreden met zijn vaste band, aangevuld met een strijkkwartet en gastvocalen van zangeres Marie Munroe.
Op 9 juni verschijnt ‘Sivert Høyem Live at Acropolis’. Een 3-disc box set (CD en DVD) met de liveregistratie van de optredens in Athene waarbij Sivert de luisteraar meeneemt langs de highlights van zijn 20-jarige carrière. De zanger heeft sinds de release van Madrugada's debuutalbum ‘Industrial Silence’ (1999) regelmatig in Griekenland opgetreden en een trouwe schare Griekse fans opgebouwd.

Het jaar 2016 was in zijn geheel erg succesvol voor Sivert, met de release van zijn album ‘Lioness’, zijn eerste solo concert in het Oslo Spektrum (De “Ziggo Dome” van Oslo) en meer dan 80 concerten in heel Europa.
In Nederland speelde hij in 2016 op het Down The Rabbit Hole festival, in een uitverkochte Paradiso Noord in maart en verkocht hij de Grote Zaal van Paradiso uit in november.

Sivert Høyem Live at Acropolis’ komt  uit via Hektor Grammofon/ Rough Trade.

www.siverthoyem.com