Mavis Staples voor optreden naar Carré

19-11-2018 @ 10:55

Op donderdag 27 juni 2019 komt soul en gospellegende Mavis Staples voor een concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Mavis Staples werd in de jaren vijftig bekend als het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie ‘The Staples Singers’, één van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. De groep had hits als 'Respect yourself' (1971), 'I'll take you there' (1972), 'If you're ready' (1973), 'Let's do it again' (1975).

Sinds de jaren '60 timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot de dag van vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen in haar muziek. Ze werkte samen met legenden als Prince, Bob Dylan en Curtis Mayfield, maar ook met moderne grootheden als Gorillaz, Arcade Fire, Nick Cave en Wilco-frontman Jeff Tweedy. Haar 15e solo album, If All I Was Was Black (2017 anti records), geproduceerd door Tweedy, is haar meest politiek beladen soloalbum van deze eeuw. Momenteel is de zangeres te horen in de openingstrack Nina Cried Power op de gelijknamige EP van Hozier. Een muzikaal eerbetoon aan verschillende artiesten die in het verleden hun stem lieten gelden tijdens onzekere tijden.

Mavis Staples brengt op 8 februari 2019 een nieuw album uit. Live in London, dat is opgenomen in Londen Union Chapel, het is haar eerste liveopname na ruim 10 jaar en door haar zelf geproduceerd. Op het album laat Staples horen dat haar geest op 79-jarige leeftijd nog altijd even strijdlustig is en haar stem, in al zijn verweerdheid, nog even krachtig. In het nummer No Time For Crying ('we’ve got work to do') refereert de Amerikaanse soulzangeres naar de huidige vluchtelingen crisis en roept ze op tot actie, net als the Staples familie dat in de tijd van de vrijheidsbeweging deed.

Mavis Staples
Donderdag 27 juni 2019 | Carré - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 39,20 (incl servicekosten)

https://www.mavisstaples.com/