Popronde 2021

19-08-2021 @ 10:22

Popronde zal dit jaar plaatsvinden in een coronaproof model, waarbij bezoekers zittend en op anderhalve meter van elkaar kunnen genieten van de concerten. Dat er nog altijd maatregelen zijn betekent dat veel oude vertrouwde Popronde locaties helaas niet kunnen of mogen deelnemen, maar waar een deur sluit gaat er ook een open. Het festivalterrein (unieke locaties in het centrum van de stad) breidt zich nu uit naar coronaproof locaties binnen én buiten het stadscentrum.

Kaartverkoop

Popronde: We verkopen kaarten dit jaar. Dit omdat we als Popwaarts alle gages van de spelende acts betalen. Dat doen we om de podia tegemoet te komen, en de acts ervan te verzekeren dat ze hun vraagprijs betaald krijgen. De prijs blijft laagdrempelig: voor 5 euro koop je een passe partout en mag je alle locaties bezoeken die je wilt. Door vooraf een kaartje te kopen verzeker jij je van een plek, dus wees er gauw bij, de plaatsen zijn vanwege de 1,5m regel zeer beperkt! Kaartjes koop je via de stedenpagina’s op www.popronde.nl

Tien weken lang, tussen 11 september en 27 november, vindt er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. 

Kicking it off >> zaterdag 11 september

Traditiegetrouw wordt de Popronde tour afgetrapt in thuisstad Nijmegen. De hele dag zijn er op locaties in het centrum en daarbuiten Popronde shows te bewonderen. Een leuk feitje: ALLE (beschikbare) acts uit de selectie spelen die dag!

Het festivalgebied wordt uitgebreid naar o.a. het Honigcomplex, Hubert en andere vette locaties buiten het stadscentrum. Alle shows zijn zitshows en er geldt een 1,5 meter-afstand-regeling. Testen voor Toegang hoeft daarom niet.

Tickets en het programma voor Popronde Nijmegen vind je op: https://www.popronde.nl/steden/nijmegen

Popronde 25 jaar

De officiële opening van Popronde 2021 vindt plaats in De Lindenberg, de plek waar Popronde in 1994 begon. Tweede Kamerlid en schrijver van de nieuwe Popnota Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder Noël Vergunst (die ooit nog heeft deelgenomen) openen deze editie. Zij krijgen het jubileumboek ‘(ietsjes meer dan) 25 jaar Popronde’ als eerste uitgereikt. Aansluitend speelt puntjudith de eerste ‘officiële’ show van Popronde 2021 - stiekem kun je namelijk ruim voor de opening al genieten van een heel middagprogramma - check https://www.popronde.nl/steden/nijmegen

Het verschil?

Het grootste verschil, naast die ticket, is dat jij als bezoeker voor je Popronde-tocht misschien wat meer afstand moet afleggen om van locatie naar locatie te gaan (vergeet je banden van je fiets niet op te pompen!). De locaties zijn bekende Popronde plekken en ook locaties die nog nooit een Popronde hebben gehost. Alle locaties zijn erop geselecteerd dat zij 1,5 meter kunnen handhaven en dat jij onder het genot van een drankje kan genieten van een mooie show.

Verder is het concept nagenoeg hetzelfde: je trekt van locatie naar locatie door jouw stad op muzikale ontdekkingstocht en laat je verrassen door toffe muziek!

bron: https://blog.popronde.nl/blog/popronde-2021