Johan, Voicst en Jawat! op Muzikantennacht

06-04-2006 @ 09:28

Sena Performers zet beste urban- en rockacts uit Nederland tegenover elkaar
Zaterdag 27 mei treden Johan, Voicst, Jawat!, Solo, Ninthe en R.O.O.O.M. op in de Melkweg in Amsterdam tijdens de Sena Performers Muzikantennacht. Met een mengeling van bekende artiesten en aanstormend talent zet het festival de beste Nederlandse urbanacts en rockbands op het podium, tegenover elkaar in de twee zalen van de Melkweg.
Urbanpodium
Los van het feit dat onder het containerbegrip urban heel veel verschillende stijlen worden samengeveegd, mag duidelijk zijn dat in Nederland veel muziek met een soul- en hiphopinslag wordt gemaakt. Sterker nog: die muziek is ongekend populair. Tijdens Muzikantennacht staan onder andere rapper Wudstick en reggae/dancehall zanger Ziggi op het podium. Jawat! maakte naam door in 2005 de Grote Prijs van Nederland te winnen en Ninthe nam deel aan het Kweekvijver-project van TMF. Ook treden tijdens Muzikantennacht R.O.O.O.M., MC Grizley en DJ Chainsaw op.
Rockbuhne
Het afgelopen jaar heeft een aantal bands in Nederland zich in de kijker gespeeld, maar niemand meer dan Voicst: het trio uit Amsterdam bracht in 2005 hun debuutalbum uit en tourde door Nederland, Europa en Amerika, terwijl hun muziek te horen was van 3FM tot onder commercials voor Heineken, Google en Electronic Arts. Johan maakte eerder klassieke nederpopplaten als Johan en Pergola en presenteert dit voorjaar een nieuwe album (naam album). Solo is de band van singer/songschrijver J. Perkin en brengt CDs uit op het Excelsior-label.
Sena Performers is de sectie uitvoerenden van Sena, de organisatie die in Nederland de naburige rechten regelt van uitvoerende artiesten, muzikanten en producenten. De Sena Performers Muzikantennacht is powered by Buma Cultuur, met dank aan FunX en The Box
De voorverkoop is al gestart Kaarten voor de Sena Performers Muzikantennacht zijn verkrijgbaar ( 12,- excl. reserveringskosten en lidmaatschap) Deuren open: 20.00 uur
Voorverkoop via de bekende voorverkoopadressen.
Muzikantendag
Voorafgaand aan de Sena Performers Muzikantennacht vindt in Melkweg, Cinecenter en Sugar Factory Muzikantendag plaats. Muzikantendag is een dag vol tips en informatie voor beginnende en semi-professionale muzikanten over het maken van muziek en een carrire in de muziek. Muzikantendag vindt plaats met medewerking van veel bekende Nederlandse muzikanten.

Check http://www.muzikantendag.nl voor de laatste updates over het programma.
Programma onder voorbehoud, vol = vol.
bron: http://www.bumacultuur.nl (voorheen Conamus)