GOUDEN HARPEN VOOR LOUIS VAN DIJK, HERMAN FINKERS EN HARRY MUSKEE

17-01-2007 @ 21:16


Postume onderscheiding voor Willem van Beusekom

De winnaars van de Gouden Harpen 2006 zijn pianist LOUIS VAN DIJK, cabaretier HERMAN FINKERS en blueszanger HARRY MUSKEE. Postuum wordt een Gouden Harp toegekend aan programmamaker, muziekkenner, directeur NPS en voorzitter van Buma Cultuur WILLEM VAN BEUSEKOM. Dat is 16 januari jl. in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur, bekendgemaakt.

Harpen Gala
De Gouden Harpen worden maandag 5 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. De postume onderscheiding voor Willem van Beusekom wordt overhandigd aan zijn partner Jan Willem Daam. De Zilveren Harpen 2006 worden uitgereikt aan A BALLADEER, NICK & SIMON en OPGEZWOLLE.

Ook de winnaar van Exportprijs 2006 neemt de prijs in ontvangst. Dinsdag 23 januari a.s. maakt Jerney Kaagman in het Radio 2 programma Schiffers.fm bekend wie de winnaar van de Exportprijs 2006 wordt.
Deze editie van het Harpengala heeft een speciaal tintje. Het is de 45e keer dat de Gouden Harpen worden uitgereikt. Daarnaast is het ook de eerste keer dat het gala onder de nieuwe naam Buma Cultuur het licht ziet.ala onder de nieuwe naam Buma Cultuur
 
Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis. De presentatie ligt als vanouds in handen van Sjors Fröhlich. Het Harpen Gala wordt maandag 5 februari a.s. tussen 20.00 en 23.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2.

Miniconcert
Voor het eerst in de geschiedenis van het Harpen Gala zal één van de winnaars van een Harp uit voorgaande jaren optreden. Guus Meeuwis, Gouden Harp winnaar van vorig jaar, zal het spits afbijten met een miniconcert. Het Harpen Gala is dit jaar derhalve ook toegankelijk voor publiek. Kaarten kunnen vanaf 17 januari a.s. gereserveerd worden via www.radio2.nl.
 
Zowel de Gouden als de Zilveren Harpen worden door een jury van deskundigen toegekend. De jury voor de Gouden Harpen bestond dit jaar uit Cor Bakker, Lisa Boray, Daniël Dekker, Tom Engelshoven, Han Kooreneef, Gert van Veen en Kick van der Veer. Voorzitter van de jury was Frits Spits.
De Gouden Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De Gouden Harp behoort, evenals de Zilveren Harp, tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt. Vorig jaar werden naast Guus Meeuwis Gouden Harpen toegekend aan Brigitte Kaandorp en Ferry Maat.
 
Buma Cultuur
Buma Cultuur is een instantie die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek. Opgericht en ondersteund door de Nederlandse auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, draagt Buma Cultuur bij aan projecten in Nederland en daarbuiten. Buma Cultuur bestrijkt het hele spectrum aan genres van Nederlandse muziek: van M.O.R. en pop tot dance, jazz, cabaret en contemporaine muziek. www.bumacultuur.nl