Blood Diamond op HD DVD

22-08-2007 @ 11:16

Met vijf Oscars® genomineerde epos Blood Diamond vanaf 12 september op HD DVD met exclusief bonusmateriaal.

Warner Home Video brengt op 12 september 2007 het aangrijpende avontuur Blood Diamond uit op HD DVD, met daarop een schat aan informatief bonusmateriaal. Een gedeelte hiervan zal exclusief op de HD DVD verschijnen. Blood Diamond ontving vijf Oscars nominatie, waaronder voor Beste Acteur (DiCaprio) en Beste Mannelijke Bijrol (Hounsou).
Blood Diamond is de eerste HD DVD met web-gerelateerde inhoud. Dit biedt de kijker de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet om meer informatie en plattegronden te vinden van bij voorbeeld brandhaarden in Afrika. Daarnaast heeft de HD DVD van Blood Diamond de zogeheten In-Movie Experience (IME). Hiermee kan men op een interactieve manier toegang krijgen tot extra achtergrondmateriaal in de vorm van tekst, informatieve pop-ups en korte videotoelichtingen, die worden afgespeeld tijdens de film. De HD DVD bevat bovendien ´Focus Points´ die kijkers trakteren op diepgravende featurettes en productiedagboeken. De IME van Blood Diamond stelt de kijker in staat om samen met regisseur Edward Zwick een epische reis te ondernemen en zo de emotionele en filmische uitdagingen van Blood Diamond te ontdekken.

Synopsis. Een ex-huursoldaat die smokkelaar geworden is (Leonardo DiCaprio). Een visser uit het Mende-volk (Djimon Hounsou). In de chaotische burgeroorlog die in 1999 uitbreekt in Sierra Leone voeren deze mannen samen twee wanhopige missies uit: een zeldzame, immens waardevolle roze diamant terugvinden en de zoon van de visser redden. Deze is als kindsoldaat ingelijfd bij het wrede rebellenleger dat een spoor van vernieling marteling en bloedvergieten trekt door het prachtige maar geteisterde landschap.

Overig bonusmateriaal van de HD DVD:
   1. Audiocommentaar met regisseur Edward Zwick (The Last Samurai)
   2. Bloed aan de steen: volg de weg die een diamant aflegt vanuit de grond tot in de winkel
   3. In de huid van Archer: het profiel van Leonardo DiCaprio
   4. Frontjournalisten: Jennifer Connelly over vrouwelijke journalisten in de oorlog
   5. Het beleg van Freetown: Edward Zwick over één van de spilscènes uit de film
   6. Muziekvideo: Nas – Shine on ‘em
   7. Bioscooptrailer

release; 12 september 2007
(warner home video)