THE BEAU HUNKS album-release "ON TO THE SHOW "

14-09-2007 @ 17:34

Het uit Amsterdam afkomstige ‘documentair orkest’ The Beau Hunks werd oorspronkelijk opgericht om de catchy melodietjes uit de Hal Roach films en shorts uit de jaren ’30 opnieuw op te nemen. Muziekjes zoals je die vindt in Laurel & Hardy, Our Gang, Charley Chase, Thelma Todd en Taxi Boys. Deze muziek, die iedereen kent, werd nooit uitgegeven door de studio’s zelf en de originele opnamen worden als verloren beschouwd.
Verschillende pogingen de afgelopen decennia om deze muziek op te nemen werden ondernomen. door o.a. Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders (70’s), Ronnie Hazlehurst (80’s) en Vince Giordano (90’s). Het waren echter The Beau Hunks die daar als eerste en tot nu toe enige in slaagden met een serie albums tussen 1992 en 2000.
Detective-werk, top-muzikanten, oefening, ‘vintage’-instrumenten, akoestische opnamen en noot-voor-noot transcripties resulteerden in het vastleggen van deze muziek exact zoals destijds bedoeld in de jaren ’30. Het was niet voor niets dat alle recensies, wereldwijd, ronduit lovend waren. Op het derde album, On to the Show, uitgebracht in 1995 op het Amerikaanse Koch-label, zijn de Beau Hunks zelf het meest trots. Het album bevat bijzonder swingende versies van “Streamline Susie” en “Let’s Face It”, het semiklassieke “Cascadia” en het romantische “Early Morning”. In totaal bevat het album 50 tracks, allen gecomponeerd door Leroy Shield. Het album is niet eerder buiten de USA uitgebracht. Basta Music presenteert nu trots deze heruitgave van een album wat zeer moeilijk te krijgen is geweest de afgelopen jaren en een absolute must is voor liefhebbers van The Beau Hunks en van jaren ’30 muziek in het algemeen.

"I loved it….it triggered off a very beautiful sentimental chord in my soul.” – Brian Wilson

Bestelnumemr CD: 3091592
Release: 07-09-2007
Basta Music