Mêlée: hitpotentiele pianorock uit California!

21-12-2007 @ 22:08

Built to last is de eerste single van het album “Devils & Angels” van de uit Californie afkomstige groep Mêlée. De groep bestaat sinds 2003. Hun muziek is vooral beïnvloed door artiesten als Elton John, Coldplay's Chris Martin, en John Legend. Dus qua muziek pianorick? Mêlée heeft daarmee een eigen en herkenbare stijl van melodic poprock ontwikkeld. Met hun album “Everyday behavior” (2004) kreeg de groep de aandacht van muzieklabel Warner Brothers en werd een contract aangeboden. Het resultaat is het album “Devils and angels”. Productie was in handen van Howard Benson (o.a. ook bekend van My Chemical Romance, Papa Roach en Daughtry)
Van het album is in de US inmiddels al een volgende single gepland, echter “Built to last” gaat begin januari in de Benelux uitkomen.
Naast optredens met name momenteel aan de Westkust van de US, vertrekt de groep eind januari richting Japan voor een 5-tal optredens o.a. in Osaka en 2 in Tokyo, waar het uiterst radiovriendelijke “Built to last” al een hoge hitnotering achter de rug heeft.
Met al deze gegevens mag het toch duidelijk zijn dat de groep ook voor Europa hitpotentieel is.

Band:
Chris Cron (zang/toetsen)
Ricky Sans (gitaar/zang)
Ryan Malloy (basgitaar/zang)
Mike Nader (drums)

Clip: http://youtube.com
website: http://www.meleerocks.com/