OPVALLEND DEBUUT VAN MELÉE

17-01-2008 @ 11:39

De Amerikaanse band Mêlée (spreek uit als Mee-lee) bestaat uit Chris Cron (vocals, keyboards, guitar), Ricky Sans (guitar, vocals), Ryan Malloy (bass, vocals) en Mike Nader (drums).
Beïnvloed door Elton John, Coldplay’s Chris Martin en neo-soul ster John Legend, presenteert Mêlée haar eigen stijl op dit album vol melodieuze pop/rock songs gedreven door de zang en pianospel van frontman Chris Cron.
In 2003 bracht de band haar eerste EP uit op Hopeless Records, gevolgd door het debuutalbum "Everyday Behavior" in 2004, uitgebracht op indie label Sub City. Warner Bros tekende Mêlée in 2005 waarna de band veelvuldig te zien was op de Warped Tour en de Take Action! Tour in de VS.
Afgelopen jaar boekte Mêlée groot succes in Japan en scoorde een #1 airplayhit met "Built To Last". Deze single werd vervolgens ook gebruikt voor een Samsung reclame.
"Built To Last" staat op het punt om ook de Nederlandse lijsten te bestormen en is zojuist toegevoegd aan de playlists van Q Music en 3FM. Tevens gemaakt bij Radio 538 en de nieuwe MTV Must C.

Mêlée (spreek uit als May-lay)
Albumrelease "Devils & Angels": 7 maart 2008
(warner music)