ALBUM VAN DE WEEK: MELEE

25-03-2008 @ 12:25

De Amerikaanse band Mêlée bestaat uit Chris Cron (zang, toetsen, gitaar), Ricky Sans (gitaar, zang), Ryan Malloy (basgitaar, zang) en Mike Nader (drums). Als hun grootste invloeden noemen de mannen zelf Elton John, Coldplay en John Legend.
Mêlée presenteert haar eigen stijl op hun album vol melodieuze pop/rock songs gedreven door de zang en pianospel van frontman Chris Cron.
In 2003 bracht de band haar eerste EP uit op Hopeless Records, gevolgd door het debuutalbum "Everyday Behavior" in 2004, uitgebracht op indie label Sub City. Warner Bros tekende Mêlée in 2005 waarna de band veelvuldig te zien was op de Warped Tour en de Take Action! Tour in de VS.
Afgelopen jaar boekte Mêlée groot succes in Japan en scoorde een #1 airplayhit met "Built To Last". Deze single werd vervolgens ook gebruikt voor een Samsung reclame. Tevens is de naam Mêlee ook de naam van het spel van Super Smash Bros.
De eerste single van het album "Devils & Angels" in Europa is ook "Built To Last" en dat is inmiddels een grote hit in Nederland. Eind 2007 was het nummer al Powerplay bij Laserradio.
Het fraaie aan de muziek van Mêlée is dat de zang en de piano zorgen voor een hele fraaie harmonie. Bij het nummer "Rhythm of Rain" is het akoestische bijzonder evenals het refrein. De piano doet erg goed werk in het nummer "Frequently Baby".
Opvallend is ook "Imitation" dat doet denken aan Jackson Browne. Invloeden uit de jaren 80 zijn ook te vinden in "She's Gonna Find Me Here" een prachtige rockballad.
Het beste nummer op het album is "Can't hold on" dat pakt je nog meer dan "Built to last" en kan nog wel eens een grotere hit worden. Wow, dit nummer pakt je echt. Overigens is het album in april 2007 al in eigen land uitgebracht. Een grote belofte deze groep uit California.

clip: http://www.youtube.com/watch
website: http://www.meleerocks.com/