NIEUW ALBUM VAN EDWARD REEKERS

04-08-2008 @ 15:59

Het nieuwe album “Child of the water” van de sympathieke Nederlandse zanger Edward Reekers is een zeer gevarieerd en uitstekend in het gehoord liggend popalbum geworden. Het album bevat een aantal stevige stukken, een ballad waarin de symfo-roots van Reekers nadrukkelijk om de hoek komen kijken en een aantal mooie sfeertekeningen, die voor het grootste gedeelte door Reekers zelf zijn geschreven, staan garant voor een prachtig album vol muzikale hoogtepunten. Kayakmaatje Pim Koopman leverde een compositorische bijdrage en Motel Westcoast collega, componist en tektstschrijver Han Kooreneef zelfs twee. tevens een nummer van Ultravox-zanger Midge ure en een nummer geschreven door Rupert Hine (producer van o.a. Tina Turner, Howard Jones, Saga, The Fixx, Bob Geldof, Stevie Nicks, Waterboys, Martin Ansell, Chris de Burgh, Suzanne Vega). Verrassend is ook de keuze van de muzikanten op het album. Veteraan Lené te Voortwis (bas) vormt een ijzersterke basis met “jonge honden” Martijn Bosman (drums) en Jeff Zwart (gitaar).
Aangename luistermuziek voor de popliefhebber die ook in de concertzaal aan z’n trekken kan komen tijdens de promotie-tour die Reekers dit najaar gaat doen. Wie “Edward Reekers” zegt, zegt “Kayak”, of eigenlijk “Ruthless Queen”. Zijn stemgeluid is onlosmakelijk verbonden met die, inmiddels tot popklassieker uitgegroeide, hit uit 1979. Na zijn vertrek uit Kayak in 1982 werd hij backingvocalist. Jarenlang was hij erbij als Lee Towers zijn legendarische Ahoy-concerten deed en ook in de studiowereld werd de naam Reekers een begrip. Vele platen, commercials en vooral ook radiojingles bleken een werkterrein waarop Reekers goed uit de voeten kon. Dat het bloed dan toch inderdaad kruipt waar het niet gaan kan bleek in 2003 toen Reekers verrassend een keer inviel tijdens de Kayaktour van “Merlin”. Het jaar daarop vertolkte Edward in de rockopera “Nostradamus” van Kayak een vaste rol. Bij die laatste productie leerde hij Syb van der Ploeg kennen, die hem vroeg mee te werken aan het project “Motel Westcoast”.
Begin dit jaar bracht Kayak een nieuwe CD uit, Coming up for air, waarop de stem van Edward weer als vanouds weet te boeien en te ontroeren. Nu ligt er dus ook een solo-album van Reekers in de winkels. “Child of the water” is het derde solo album van Edward. Voorlopers waren “The Last Forrest” (1981) en “Stages” (1993) albums die bij de echte fans inmiddels collectors items zijn geworden.

Meer info: www.edwardreekers.com
Tracklisting
01. Inside the pain (E. Reekers)
02. Stop the time (E. Reekers)
03. I love you anyway (H. Kooreneef / E. Reekers)
04. Never a moment (E. Reekers)
05. Belle of the ball (E. Reekers)
06. Child of the water (E. Reekers)
07. Breathe (M. Ure)
08. Eyes like twins (R. Hine/J. Obstoj)
09. When wise men say (E. Reekers)
10. Strawberry Blonde (P. Koopman / E. Reekers)
11. Long ago, far away (E. Reekers)
12. The best of me (H. Kooreneef / E. Reekers)
Bestelnummer CD: 200812, (heartselling)

release: 8-8-2008