30 JARIG BÜHNEJUBILEUM ANDRÉ RIEU

31-10-2008 @ 15:55

Dit seizoen viert André Rieu zijn 30-jarig bühnejubileum met een tournee van wereldsuccessen.
Zijn tourprogramma bevat alle melodieën, waarop in de afgelopen 30 jaren het meeste gewalst, en waarbij het meeste gelachen, geklapt, meegezongen of gehuild werd. André speelt precies díe stukken waarmee hij de harten van zijn publiek heeft veroverd, en die zijn fans het allerliefst nog eens willen horen.
Tot zijn grootste hits behoren o.a. de mooiste Straußwalsen: Wiener Blut, An der schönen blauen Donau en Dorfschwalben aus Österreich; wereldberoemde melodieën van Robert Stolz en Franz Lehár: Ob blond ob braun, Adieu mein kleiner Gardeoffizier, Hör ich Zymbalklänge; filmmuziek uit de Titanic en musicalsongs uit My fair Lady en The Phantom, enz. enz.
André start zijn 2009 tournee met optredens op 1 en 2 januari in Keulen als start van de grote Duitslandtournee, deze concerten op 1 en 2 januari zijn traditiegetrouw de super feestelijke Nieuwjaarsconcerten en vinden plaats in de Arena van Keulen! De tournee voert verder door Duitsland met aansluitend optredens in Zwitserland en Oostenrijk. Deze tournee loopt tot 27 februari.

Tussen 13 november en 4 december van dit jaar treedt André nog op in Australië en Nieuw Zeeland waar hij tot de bestverkochte artiesten van de afgelopen jaren behoort. Daar geeft hij met zijn Johann Strauss Orkest in vijf weken elf stadionconcerten.
Op 19 en 20 december is André even terug in Nederland om twee concerten te geven in het Arnhemse Gelredome gevolgd door twee optredens in Hasselt/België in de Ethias Arena.

Op 17 april 2009 start dan zijn Amerikaans-Canadese tournee die doorloopt tot 25 juni met zelfs optredens in Las Vegas.

André Rieu geeft op 12 juli 2009 een extra concert op het Vrijthof in Maastricht. Eerder werd al bekendgemaakt dat hij op 10 en 11 juli optredens geeft in het Limburgse stadscentrum.

www.andrerieu.com