The Tunes winnen Amsterdamse Popprijs 2008!

08-12-2008 @ 14:30

Band overtuigt jury en publiek in Melkweg - the Max
Zaterdagavond 6 december heeft de "folk 'n' roll formatie" The Tunes de Amsterdamse Popprijs 2008 gewonnen. Naast The Tunes stonden The Darko, Becky's Kitchen, Cinq Croniq, Two Way Radio en Circus Circus Casino in de finale van dé Amsterdamse bandcompetitie in de Melkweg (the Max). GRAP, de organisatie voor Amsterdamse popmuziek, organiseerde de Amsterdamse Popprijs dit jaar voor de dertiende keer.

De jury koos The Tunes als winnaar omdat de band opviel met hun "overtuigende optreden" en bijzondere bandbezetting. De band "wist de zaal op te zwepen". De jury bestond dit jaar uit Roel Coppen (The Alternative), Myra Driessen (programmeur Sugar Factory), Maarten van 't Veld (programmeur Panama Live), Chris Walraven (3voor12 / Radio Mortale) en Paul van Dijk (promoter).
De band wint een waardecheque van € 500 te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, studiotijd bij Jottem Studio, cd's singles via Fonos.nl en een live-dvd registratie bij Livepudding.com, beschikbaar gesteld door phx creative communication. Daarbij is de band de Amsterdamse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2009 en speelt tijdens POPCAST LIVE op donderdag 15 januari in de Sugar Factory.

Afgelopen september vonden de vijf voorrondes plaats waar dertig bands aan meededen. Daarvan gingen twaalf bands door naar de halve finales in Sugar Factory in Amsterdam. Uiteindelijk plaatsten zes bands zich voor de finale, afgelopen zaterdag in de Melkweg. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om Amsterdamse bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

The Tunes

Ze maken een eigenzinnige mix van rock 'n' roll en folk en weten daarmee live een feestje te bouwen. Begin 2008 zijn The Tunes door 3voor12 uitgeroepen tot "de belofte van 2008" van Noord-Holland en afgelopen mei waren ze 3voor12's Hollandse Nieuwe. Ze speelden op het Indian Summer Festival, Blijburg aan Zee, Atlantis, het Paard van Troje, Speakers en het voorprogramma van Karin Bloemen. Tijdens de halve finale in de Sugar Factory ging het dak eraf: niet alleen het publiek, maar ook de jury was unaniem overtuigd.

Meer over de GRAP
De GRAP organiseert naast de Amsterdamse Popprijs ook andere competities, showcases en festivals zoals Mooie Noten, Spelen voor de GRAP, Wanted, Freestyle voor de GRAP en Vinylized. Verder verzorgt GRAP de muziekprogrammering op o.m. het Amsterdams Bevrijdingsfestival en organiseert ze wekelijks in samenwerking met de Sugar Factory de nieuwe live muziek avonden: POPCAST LIVE. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie over de activiteiten van de GRAP: www.grap.net.