'Morgen', de eerste Nederlandstalige single van Hind

12-10-2009 @ 15:33

[if !mso]> [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 [if gte mso 9]> /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> [if gte mso 10]> [if gte mso 9]> [if gte mso 9]> [if gte vml 1]> [if !vml]-->[endif]-->De afgelopen 7 jaar bracht Hind 2 albums uit waarvan de allereerste resulteerde in een gouden awards en een Edison voor beste nieuwkomende artiest. In een korte tijd ontwikkelde Hind zich als professionele allround zangeres waardoor ze op bijzondere podia optrad. Diversiteit is haar kracht. Van een popsong tot fado’s of Arabische klassiekers, ze zingt ze vol beleving en beroering.
Maar het zingen van een Nederlands lied stond tot voor kort nog niet in haar biografie. Totdat Hind benaderd werd door Disney en NL films, met de vraag of zij de titelsong wilde zingen van de film: SpangaS op Survival. In eerste instantie ging het om het zingen van een couplet en een refrein in de film. Maar, het nummer ‘Morgen’ bleek zo’n mooi Nederlandstalig nummer te zijn, dat partijen besloten het nummer op single uit te brengen.

Hind besloot om haar goede vrienden Stephan Geusebroek en Tjeerd van Zanen te bellen met de vraag of zij dit nummer wilden arrangeren en produceren. Daarnaast moest er een video worden opgenomen. De regisseur van de film, Diede in ’t veld stelde voor om dit op de set van de serie SpangaS te doen. Dit zorgde ervoor dat er een leuke samenwerking ontstond op de set tussen de acteurs en Hind. Het resultaat is te zien in de kersverse videoclip: http://www.youtube.com/

De reden dat ik besloot dit op te willen nemen is omdat het mij raakte. De combinatie van de melodie en tekst maakt het tot een prachtige ‘ballad waarin ik al mijn gevoelens kan stoppen. Daarnaast denk ik dat vele mensen snappen waar het over gaat’omdat vrijwel iedereen dit gevoel wel kent. ‘Geef mij maar morgen, alles is beter dan vandaag’ is een universeel gevoel..
Ook voor mij was het een soort van openbaring om in het Nederlands te zingen, elk woordje wat ik zong was een belevenis. Dit smaakt in ieder geval naar meer
’ Aldus Hind.

URL: www.hind.nl
URL: www.hind-laroussi.hyves.nl
URL: www.twitter.com/hindlaroussi