Nieuwe Kruimeltje bekend: Viggo Neijs kruipt in de huid van Kruimeltje in gelijknamige film

18-04-2019 @ 09:34

Nieuwe Kruimeltje bekend: Viggo Neijs kruipt in de huid van Kruimeltje in gelijknamige film

De dertienjarige Viggo Neijs (Ciske de Musical, Billy Elliot) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje. Dat hebben producent Rick Engelkes (REP Film) en regisseur Diede in ’t Veld bekendgemaakt. Viggo volgt in de voetsporen van Ruud Feltkamp die in 1999 gestalte gaf aan het ondeugende, maar slimme en innemende straatjongetje Kruimeltje. Zijn tegenspeelster is debuterend actrice Sabijn Dunnewijk, zij gaat de rol vervullen van Kruimeltjes vriendin Anna. De opnames gaan komende week van start en Kruimeltje zal vanaf 5 februari 2020 te zien zijn in de bioscoop.

Het creatieve team achter Kruimeltje heeft het bekende personage uit het boek en de eerste film als uitgangspunt genomen en laten hem een nieuw eigentijds avontuur beleven. Kruimeltje wordt een echte avonturenfilm met western elementen voor de hele familie.

Synopsis
Kruimeltje is een familiefilm over het ondeugende, maar slimme en innemende jongetje Kruimeltje. Kruimeltjes ouders zijn weer samen en het gezin is met elkaar herenigd in Nederland. Vader Harry heeft in Amerika een goudmijn gevonden en hiermee veel geld verdiend, waarmee hij een prachtig landhuis heeft gekocht voor het gezin. Kruimeltje heeft alleen grote moeite met zijn nieuwe ‘rijkeluisleventje’ en mist de avonturen op straat. Ook wordt hij af en toe gek van zijn ouders met al hun regeltjes.
Het avontuur trekt en als de mogelijkheid zich aandient, grijpt hij zijn kans om van huis weg te lopen en terug te gaan naar de grote stad. Dit pakt alleen niet helemaal uit zoals Kruimeltje hoopte, hij wordt namelijk op de voet gevolgd door Anna. Maar zij is niet de enige die Kruimeltje in de gaten houdt, al snel komt hij in aanraking met een oude vijand van zijn vader, Lefty, met alle gevolgen van dien. Hoe redt Kruimeltje zich hieruit?

Over de makers
REP FILM (Rick Engelkes & Frank Groenveld) is producent van de meest succesvolle film van 2017 Huisvrouwen Bestaan Niet. Voor het vervolg op een van Nederlands best bezochte familiefilms aller tijden, Kruimeltje, slaat REP Film wederom de handen ineen met Nuts & Bolts Film Company.
Maar ver daarvoor was Engelkes bezig met het idee om van Kruimeltje een vervolgfilm te maken. In 2014 werd er al contact gelegd met Uitgeverij Kluitman over de filmrechten.
Het scenario voor Kruimeltje is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie) en de regie is in handen van Diede in ’t Veld (Spangas op Survival, Mees Kees - de serie).

Just Film Distribution is bekend als distributeur van een grote verscheidenheid aan films van Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Hartenstraat, Homies, Jack Bestelt een Broertje, Fashion Chicks en De Film van Dylan Haegens is Just Film Distribution (onderdeel van de Just Media Group) een van de succesvolste filmdistributeurs op dit gebied.