JAN RIETMAN SLAAT NIEUWE MUZIEKRICHTING IN MET ALBUM 'OPEN BOEK'

25-10-2009 @ 17:21

Na 8 jaar radiostilte is Jan Rietman terug met zijn album ‘Open Boek’ dat vanaf 23 oktober overal te verkrijgen is. Op dit album laat Jan Rietman een geheel andere kant van zichzelf horen. Nog nooit eerder schreef Jan Rietman liedjes over intieme gevoelens en gebeurtenissen uit zijn eigen leven maar op ‘Open Boek’ houdt hij niets achter.

Op het album staan liedjes over de dood, de liefde, het artiestenleven en meer. Jan Rietman schreef de afgelopen twee jaar aan het album en heeft het als zeer bevrijdend ervaren.“Ik ben een gevoelsmens maar vind het moeilijk om over emoties te praten. Gebeurtenissen die je soms niet durft te vertellen of waar je liever niet over praat uit angst voor de mening van anderen heb ik op papier gezet. Op deze manier heb ik mijn gevoelens een plek kunnen geven en tegelijkertijd een heel mooi album gemaakt”, aldus Jan Rietman.

Op een intieme locatie kwam onlangs een klein gezelschap bij elkaar voor de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘Open Boek’. Jan Rietman ontving het eerste exemplaar van zijn album uit handen van goede vriend en collega André van Duin. André van Duin en Jan Rietman kennen elkaar al meer dan 30 jaar en André was dan ook zeer vereerd dat hij het exemplaar mocht uitreiken. Vol bewondering en lof sprak van Duin over ‘Open Boek’. “Nog nooit eerder zong Jan zijn eigen liedjes, ik moest eraan wennen maar ben onder de indruk van zangstem en de liedjes op het album. We worden allemaal ouder en op een bepaald moment ga je zoeken naar ander repertoire, je kan natuurlijk niet altijd blijven Rock & Roll’n. Op deze manier is het album naar mijn idee heel goed gelukt.”, aldus André van Duin.

Na de overhandiging van het album nam Jan Rietman plaats op zijn vertrouwde plek, achter de piano. Hij speelde samen met o.a. Tren van Enckevort, de producer van het album en accordeonist en toetsenist van de band Rowwen Hèze, een aantal nummers van het album. Tren denkt dat het album velen zal verrassen; “Net zoals ik zullen ze een bepaald beeld hebben van zijn werk, maar dan kennen ze Jan niet goed genoeg, dit is een momentopname van hoe Jan momenteel in het leven staat. Ik denk dat ‘Open Boek’ prachtig past in de donkere dagen die nu gaan komen en dan bedoel ik als lichtpunt”.

De komende periode is Jan Rietman door heel Nederland te zien met een intieme theatertour die dezelfde titel draagt als het album. Daarnaast zal hij voor promotie van zijn album een aantal TV en Radio optredens verzorgen. Op 8 november kan men Jan Rietman zien in het programma Tijd voor Max.

Open Boek’ verschijnt in een zeer luxe versie met een boekje waarin Jan Rietman dieper in gaat op zijn teksten en muziek. Met deze mooie, gevoelige en diepgaande liedjes welke veel mensen zullen raken kan het niet anders dan dat het album ‘Open Boek’ de verrassing van het najaar zal worden.

Jan Rietman
- Open Boek
release: 23-10-2009
cnr entertainment
website: www.janrietman.nl