MUZIEKSPECIAL OVER JAN RIETMAN OP NED 2

07-01-2010 @ 19:31

Op vrijdag 8 januari zal er bij omroep Max een muziekspecial met in de hoofdrol pianist en zanger Jan Rietman worden uitgezonden. In deze special praat Jan Rietman openhartig over zijn carrière en privéleven aan de hand van een aantal zeer persoonlijke nummers van zijn onlangs verschenen album ‘Open boek’.

Regisseur Eric Blom en cameravrouw Ingeborg Bunt volgden Jan Rietman de afgelopen maanden op de voet. De muziekspecial speelt zich af in zijn woonplaats Antwerpen en in zijn buitenverblijf in Amerika. De opnames geven de kijker een indruk van het dagelijkse leven van Jan Rietman. Daarnaast zullen er in de special een aantal beelden worden getoond van een speciaal concert in het Zuiderpershuis. Natuurlijk zijn er ook prachtige archief beelden opgenomen in de muziekspecial. De Los-Vast concerten in de Kuip, beelden van de jarenlange samenwerking met André van Duin die onlosmakelijk verbonden is met Jan Rietmans artiestenleven en andere bijzondere TV momenten. Het komt allemaal voorbij in deze muziekspecial.

Met de release van het album ‘Open Boek’ liet Jan Rietman een geheel andere kant van zichzelf zien. Nog nooit eerder schreef Jan Rietman liedjes over intieme gevoelens en gebeurtenissen uit zijn eigen leven maar op ‘Open Boek’ houdt hij niets achter. Deze lijn wordt doorgezet in de televisie special. Open, eerlijk en zonder gêne verteld Jan over wat de nummers op zijn album voor hem betekenen en waarom hij ze schreef.

Het verleden kleurt de toekomst in deze bijzondere muziekspecial over Jan Rietman.
Uitzending:     Vrijdag 8 januari 2010 - 17.35 uur, Ned2
Herhaling:      Donderdag 21 januari  2010 - 13.55 uur, Ned2  

Voor meer informatie over Jan Rietman, zijn album en de muziekspecial kunt u terecht op: www.janrietman.nl