Nieuw album Rob Orlemans "Into The Spirit"

05-12-2009 @ 11:30

Na de succesvolle dvd OPEN THE CAGE die werd opgenomen in Estrado te Harderwijk en de cd's Live In Chicago en Libertyville werd het tijd voor wat nieuw werk op CD. Begin dit jaar hebben de bandleden van Rob Orlemans & Half Past Midnight de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw schijfje te gaan maken.
Rob heeft onder zijn huis een fraaie studio. Daar is de nieuwe cd Into The Spirit geboren. Rob prijst zich gelukkig met het feit dat hij met twee topmuzikanten kan samenwerken. Dat zijn Piet Tromp op bas en Ernst van Ee op drums. Deze drie mannen zijn zeer enthousiast te werk gegaan.
Nadat alles was opgenomen is Rob met het materiaal naar producer Caspar Falke gegaan om de songs af te mixen. De bandleden stonden open voor een eventuele andere mening van deze producer, voordat de definitieve goedkeuring kon worden gegeven Nu de eindmix, die Rob samen met Caspar heeft volbracht, klaar is, zijn we er van overtuigd weer een goed stukje vakwerk te kunnen afleveren Kortom, er is heel wat werk en tijd ingestoken om een sterke cd neer te zetten. Het blijft hard werken en het komt je zeker niet aanwaaien, om met Robs woorden te spreken.
Rob Orlemans, de man met de wapperende zwarte haardos en de doorleefde stem, pakt met zijn band Half Past Midnight weer flink uit. Er staan uiteraard voornamelijk eigen nummers op Into The Spirit, maar ook een enkele bewerkte cover ontbreekt niet op dit album. De cd komt uit op het Silvox Label in samenwerking met de labels BSMF Japan en Grooveyard USA. De distributie gaat via Coast To Coast.
De line-up van de band bestaat uit Piet Tromp op bas, Ernst van Ee op drums en Rob Orlemans op gitaar en zang. Met deze stevige ritmesectie creëert Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterend optreden.

Rob Orlemans & Half Past Midnight "Into The Spirit"
Bestelnummer CD: SIL-236
Label: SILVOX
genre: POP
(coast to coast)

www.halfpastmidnight.nl/