Uitgebreide European Festival Awards vindt weer plaats tijdens Eurosonic Noorderslag

16-07-2010 @ 12:28

Op woensdag 12 januari 2011 vindt in de Stadsschouwburg te Groningen de tweede editie van European Festival Awards plaats. In navolging van een uitverkochte eerste editie tijdens Eurosonic Noorderslag 2010, vindt de uitreiking plaats op een grotere locatie, met meer categorieën. De uitreiking op 12 januari, georganiseerd door Yourope en Virtual Festivals Europe in samenwerking met Eurosonic Noorderslag, opent de 25ste editie van Eurosonic Noorderslag geheel in stijl.

Opgezet als een combinatie van een online publieke stemming en vakjury uit de muziekindustrie, is de EFA uitreiking het enige pan-Europese evenement dat zich richt op de bijdragen en verdiensten van de organisatoren en artiesten die geld doorvloeien naar de nationale en internationale economie en de muziekliefhebbers plezier brengen middels de festivals in de zomer.

Het stemmen voor publiek voor de EFA’s zal geopend worden in september. Details worden later bekend gemaakt.

Festivals die mee willen dingen voor de EFA’s kunnen applications@festivalawards.com benaderen voor meer informatie.

Kaarten
Kaarten voor de European Festival Awards worden, zolang de voorraad strekt, exclusief beschikbaar gesteld voor festival vertegenwoordigers en promoters, die geregistreerd zijn voor de conferentie van Eurosonic Noorderslag. De kaarten zijn inclusief drank, buffet, live optredens en een afterparty.

Kaarten voor de EFA’s 2011, tot zes kaarten per koper, kunnen worden aangeschaft via de link; http://www.ticketmaster.nl/html
De link is beveiligd met wachtwoord “EFA2011”.

Registreren voor Eurosonic Noorderslag 2011 is mogelijk via http://www.eurosonic-noorderslag.nl/

De eerste editie van de European Festival Awards was een groot succes. We zijn trots op onze rol als mede-organisator van de European Festival Awards, en kijken uit naar een succesvolle tweede editie op deze unieke locatie.” aldus Yourope-directeur Christof Huber.

Virtual Festivals oprichter Steve Jenner voegt daar aan toe; “De Europese festival scene is nog nooit zo opwindend geweest met zoveel nieuwe aspecten en de gevestigde markten die in rap temp groeien. Het ziet er naar uit dat het wederom een spannende editie belooft te worden in Groningen.

Omdat veel van de vertegenwoordigers van de Europese festivals aanwezig zijn tijdens Eurosonic Noorderslag, zijn we bijzonder blij dat we ons jaarlijkse evenement kunnen beginnen met de European Festival Awards“ aldus creatief directeur van Eurosonic Noorderslag Peter Smidt.

De categorieën van de European Festival Awards 2011 zijn:

Best Major European Festival
Best Medium-Sized European Festival
Best Small European Festival
Best New European Festival
Best Indoor Festival
Best European Festival Line-Up
Yourope Green ‘N’ Clean Festival Of The Year
Artist’s Favourite European Festival
Best Newcomer
Best Headliner
Festival Anthem of the Year
Virtual Festivals Europe presents Promoter Of The Year
Yourope Lifetime Achievement Award

European Festival Awards 2010
De succesvolle eerste editie van de European Festival Awards vond tijdens Eurosonic Noorderslag 2010 plaats. Meer dan 100.000 mensen brachten toen hun stem uit via Virtual Festivals Europe (eu.virtualfestivals.com). Met vijf awards waren de Belgische festivals toen de grote winnaars: Dour ('Best Medium Sized Festival'), Cactusfestival (‘Best Small Festival’), ‘Openfields ('Best New European Festival') en Rock Werchter (‘Best Line Up’ en ‘Artists’ Favourite Festival’).

Herman Schueremans (Rock Werchter) over winnen: "Wat kan je nog meer wensen dan het winnen van awards in drie verschillende categorieën tijdens de eerste editie van de European Festival Awards in januari 2010 tijdens Eurosonic Noorderslag. Nogmaals, hartelijk dank van ons allemaal bij Rock Werchter!"

Over YOUROPE
The European Festival Association (Yourope) is een in november 1998 opgericht samenwerkingsverband van meer dan 60 Europese festivals, waaronder de meest gerenommeerde. De leden stellen zich ten doel om samen te werken, kennis te delen en issues aan te geven, die gebaat zijn bij een gezamenlijke aanpak. De festivals binnen Yourope spannen zich in om de Europese festivalsector te stimuleren. Ondermeer op het gebied van duurzaamheid, arbeidsomstandigheden, maar ook gezondheid en veiligheid van muziektalent. Samen met Eurosonic Noorderslag is Yourope initiatiefnemer van het European Talent Exchange Program (www.etep.nl). Uitgebreide informatie over Yourope is te vinden op www.yourope.org

Over Virtual Festivals
Virtual Festivals.com is een online portal en sociaal netwerk van honderden Europese muziekfestivals. Sinds de oprichting in 1999 is het uitgegroeid tot marktleider in Groot-Brittannië. Om de Europese festivalmarkt te verstevigen creëerden Virtualfestivals.com en Yourope in 2008 de Europese variant van de online portal: eu.virtualfestivals.com.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival, gericht op livemuziek. Onderdeel van Eurosonic Noorderslag is Eurosonic, het grootste en meest vooruitstrevende showcasefestival van Europa, dat wordt ondersteund door Europese boekingsagenten, 60 ETEP-festivals, de European Broadcasting Union (EBU), Yourope en Network Europe. Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Stichting Noorderslag in samenwerking met Buma Cultuur.