European Festival Awards kondigt genomineerden aan

27-11-2010 @ 11:06

EUROSONIC NOORDERSLAG 12 - 15 Januari 2011
The European Music Conference and Showcase Festival

Na een maand waarin door honderdduizenden festivalliefhebbers van over de hele wereld is gestemd, zijn de finalisten van de European Festival Awards bekend. De tweede en laatste stemronde is nu geopend zodat de genomineerden nog meer stemmen kunnen genereren vóór de stembussen definitief sluiten op 8 december.

Meer dan 200.000 stemmen zijn uitgebracht in de eerste stemronde, ruim twee keer zoveel stemmen als vorig jaar. Het aantal deelnemende festivals is met 37% gestegen en vertegenwoordigt 32 verschillende landen. Dit terwijl het pas het tweede jaar is dat de European Festival Awards worden uitgereikt. http://eu.festivalawards.com

Opgezet als een combinatie van een online publieke stemming en vakjury uit de muziekindustrie, is de European Festival Awards uitreiking het enige pan-Europese evenement dat zich richt op de bijdragen en verdiensten van de organisatoren en artiesten die miljarden euro's voor de lokale economieën genereren en tientallen miljoenen festivalgangers plezier brengen.

De uitreiking van de European Festival Awards, gepresenteerd door Yourope en Virtual Festivals Europe in samenwerking met Eurosonic Noorderslag, vindt plaats op woensdag 12 januari 2011 in de Stadsschouwburg te Groningen. Tijdens de ceremonie worden de winnaars bekend gemaakt. Ook zijn er live acts en een afterparty.

Kaarten voor de European Festival Awards worden, zolang de voorraad strekt, exclusief beschikbaar gesteld voor festival vertegenwoordigers en promoters, die geregistreerd zijn voor de conferentie van Eurosonic Noorderslag. De kaarten zijn inclusief drank, buffet, live optredens en een afterparty. Kaarten voor de EFA’s 2011, tot 6 kaarten per koper, kunnen online worden aangeschaft:
http://www.ticketmaster.nl/html/

Muziekprofessionals kunnen zich online inschrijven voor de conferentie van Eurosonic Noorderslag 2011: http://conference.eurosonic-noorderslag.nl

De European Festival Awards worden in meerdere categorieën uitgereikt:
Best Major European Festival / Best Medium-Sized European Festival / Best Small European Festival / Best New European Festival / Best Indoor Festival / Best European Festival Line-Up / Best Newcomer / Best Headliner / Festival Anthem of the Year.

Andere Awards, waarover wordt besloten door een vakjury uit de muziekindustrie, zijn: Yourope Green ‘N’ Clean Festival Of The Year, Artist’s Favourite European Festival en Yourope Lifetime Achievement Award.

Een volledige overzicht van de genomineerden is te vinden op de website van Festival Awards Europe.

Stem nu! http://eu.festivalawards.com