Introducing: Ben L'Oncle Soul

27-07-2010 @ 15:33

Benjamin Duterde komt uit de Franse stad Tours. Aanvankelijk nam hij de artiesten naam L’Oncle Ben aan, maar het bekende rijstmerk maakte bezwaar tegen deze naam en wijzigde hij zijn artiestennaam in Ben L’Oncle Soul. Zie je een foto van hem dan weet je dat die naam perfect past. Zijn muziek roept herinneringen op van de jaren 60-soulmuziek van Motown en Stax. Zijn stem doet ook verdacht veel lijken op die van Jamie Lidell. In 2009 verscheen een EP van hem getiteld Soul Wash waar de mix van soul en reggae al goed op te horen is en waarop ook een coverversie staat van "7 Nation Army" van The White Stripes. Dit nummer staat ook op het debuutalbum Ben L’Oncle Soul. Op het album grotendeels Franstalige muziek. Voor later dit jaar zijn er plannen voor een Engelstalig album. Sinds half juli is er in Nederland ineens iets losgebarsten rond dit nummer. Lees hiervoor een prachtig relaas op de website van EHPO .
Op dat album verder geen covers, maar louter zelf geschreven materiaal. Het album werd geproduceerd door de Amerikaanse producer Beat Assailant a.k.a. Adam Turner . Luister ook eens naar Soulman (in t Frans).
Gezien zijn drukke schema van optredens in met name Frankrijk zelf is zijn overkomst naar Nederland vooralsnog niet echt zeker. Maar dat zal zeker veranderen zodra de single de hitlijsten bestormd. Momenteel al veel radiosteun bij 3FM.

clip: http://www.youtube.com/watch?v=C4XKNNl31Gc
http://www.myspace.com/oncleben