Armada Music kondigt winnaars Singing Competition aan

06-08-2010 @ 17:08

De drie winnaars van de Armada Music Singing Competition zijn gekozen. Vocale talenten Gemma Pavlovic, Radmilla Markidonova en Salma Ros zullen respectievelijk met Ernesto vs. Bastian, Shogun en Roger Shah samenwerken.

Met meer dan 140 inzendingen is de Armada Singing Competition met recht een succes te noemen. In de 2,5 maand van de talentenjacht hebben vocalen talenten zichzelf blootgegeven op het Armada Music YouTube kanaal, dat iedere dag meer dan een half miljoen views krijgt. Het muzieklabel houdt graag een oogje open voor nieuw talent en is de competitie begonnen met de intentie om nieuwe vocalisten te vinden om mee samen te werken. Uiteindelijk waren er zoveel producers geïnteresseerd in een samenwerking met enkele deelnemers, dat Armada Music besloot drie producers aan de competitie te koppelen en dus ook drie winnaars te kiezen. Nadat het A&R team de laatste goedkeuring voor de uiteindelijke tracks heeft gegeven, worden ze op één van de Armada sublabels uitgebracht. De zoektocht naar nieuw talent is met het einde van de competitie echter niet afgelopen. Op het Armada Talent TV channel op YouTube kunnen vocalisten hun gezongen filmpjes van Armada tracks blijven uploaden.

Ernesto vs. Bastian feat. Gemma Pavlovic
Ernesto vs. Bastian, het Nederlandse duo dat bekend staat om hun big room trance geluid zoals te horen op ‘Every Inch A King’ en de klassieker ‘Thrill’, hebben net getekend bij Armada Music. Het duo was op zoek naar een vocalist voor hun nieuwe track, die samen met songwriters Raz Nitzan en Adrian Broekhuyse zal worden geproduceerd, en besloten een nieuw talent uit de competitie te gebruiken. Hun absolute favoriet is de Australische Gemma Pavlovic. Ernesto vs. Bastian:“Gemma had de beste vocalenkwaliteit, vooral voor trance. We kijken er erg naar uit met haar samen te werken. Na 6 jaar werken we ook weer samen met Raz en Adrian, het beste team voor vocale producties. Zij waren co-producers van onze vorige tracks ‘Dark Side Of The Moon’ en Stranger In Paradise’.
Gemma’s video is hier te bekijken

Shogun feat. Radmilla Markidonova
Amerikaanse producer/DJ Andrew Chen heeft met zijn ‘Nadia’ en ‘Save Me’ het hart van vele prog-trance liefhebbers sneller doen kloppen, de tracks waarvoor hij samenwerkte met zangeressen Hannah Ray en Emma Lock. Voor zijn volgende project koos hij echter een onbekend Russisch talent uit de Singing Competition: Radmilla Markidonova. Andrew – Shogun:“Radmilla heeft een heel speciaal iets in haar stem, waarmee ze meteen je volledige aandacht heeft. Haar stem is prachtig en lief, maar tegelijkertijd ook krachtig en meeslepend. De track die ik voor haar gepland heb is een progressive trance productie met Balearic invloeden.
Radmilla’s video is hier te bekijken:

Roger Shah feat. Salma Ross
Met een nieuw artiestenalbum in aantocht, de derde editie van zijn Magic Island: Music For Balearic People compilatie serie net uitgebracht en zijn eigen Magic Island label, is het duidelijk dat Roger Shah een positie aan de top van de dance geniet. Hij heeft samengewerkt met enkele van de beste dance vocalisten, maar staat ook altijd open voor nieuw talent. De Singing Competition was de perfecte manier om een nieuwe vocalist voor zijn projecten te vinden. Dit talent wordt Salma Ross uit Dubai. Roger:“Ik heb alle video’s bekeken en had 3 interessante kandidaten op mijn lijstje. Salma Ros werd uiteindelijk mijn winnares. Ik vind haar stem erg mooi en de manier waarop ze ‘Unforgivable’ heeft gezongen is fantastisch. Ik kijk er naar uit om met haar een track voor mijn  Roger Shah album op te nemen, mijn hoofdproject voor volgend jaar. Salma zal naast onder andere Chris Jones, Adrina Thorpe, Lorilee en Inger Hansen als één van de vocalisten te horen zijn. Dit is het grootste project dat ik ooit heb gedaan en ik ben blij om haar daarbij uit te nodigen.
Salma’s video is hier te bekijken 

De talentenjacht gaat door
Armada Music feliciteert alle winnaars met hun overwinning. Om het proces te begeleiden blijft het A&R team in contact met de producers. Zodra de tracks door het team zijn goedgekeurd worden ze uitgebracht op één van de Armada sublabels. Het einde van de competitie betekent niet meteen het einde van de zoektocht naar talent, want die gaat door op het Armada Talent TV kanaal op YouTube. Daar kunnen vocalisten, die een Armada track zingen, hun video’s blijven uploaden. Het A&R team en de Armada producers blijven een oogje houden op de video’s, zodat het kanaal uit kan groeien tot een kweekvijver voor getalenteerde zangers en zangeressen. De Singing Competition keert in de winter weer terug. Alle videos voor de Singing Competition worden ook op www.youtube.com/armadatalenttv gezet.

Voor meer info, www.armadamusic.com .