Armada Music onthult producers voor YouTube Singing Competition

16-07-2010 @ 14:47

De YouTube Singing Competition, een online talentenjacht voor vocalisten opgezet door muziekmaatschappij Armada Music, kondigt aan met welke producers de drie winnaars gaan samenwerken. Ernesto vs. Bastian, Roger Shah en Shogun zijn de dance producers die een samenwerking met ieder een verschillende winnaar aan zullen gaan. Nadat de tracks klaar zijn en door Armada Music goedgekeurd worden, zullen ze op het label worden uitgebracht.

Vele YouTube gebruikers hebben hun video op de speciale Competition Group geüpload. Eenmaal toegevoegd aan de Armada Music Competition playlist, lieten duizenden mensen hun ‘like’ of ‘dislike’ als stem achter. Het zijn echter niet de stemmen van het publiek die de winnaars bepalen. Het zijn namelijk de producers zelf die ieder hun eigen favoriete zanger of zangeres kiezen en een kans bieden om samen te werken. De competitie loopt nog tot 30 juli en de winnaars worden 4 augustus bekend gemaakt.  

Ernesto vs. Bastian
Na dit jaar bij Armada Music te zijn getekend heeft het Nederlandse producerduo Ernesto vs Bastian, bekend van hun ‘Dark Side Of The Moon’ en Trance Energy 2008 thema ‘Thrill’, het trancewereldje wederom aangenaam verrast. De nieuwe track van het duo, ‘Every Inch A King’, wordt inmiddels gedraaid door Cosmic Gate, Paul Oakenfold, Dash Berlin en diverse andere A-lijst DJ’s. Ernesto vs Bastian hebben flink wat ervaring met vocale tracks, maar nodigen voor de gelegenheid toch ook songwriters Raz Nitzan en Adrian Broekhuyse uit. Raz en Adrian, samen het brein achter projecten van succesvolle vocalisten als Susana, Cathy Burton en Denise Rivera, zijn de ‘finishing touch’ voor dit nieuwe Ernesto vs Bastian project.

Roger Shah
Duitse producer/DJ Roger Shah is al jarenlang één van de grote spelers in de trance scene. Onder zijn DJ Shah, Sunlounger en Savannah alias en met vele samenwerkingen en remixen werd Shah bekend om zijn typische, eigen sound: Balearische, melodieuze trance. Als het op vocalen aankomt, zeggen hit singles ‘Back To You’, ‘Lost’, ‘Who Will Find Me’ en ‘Going Wrong’ genoeg. Vele vocalisten dromen ervan samen te werken met de Magic Island labeleigenaar. De zanger of zangeres die hij tot winnaar benoemd, zal met hem een track voor zijn nieuwe album verzorgen.

Shogun
De Amerikaanse producer Andrew Chen maakte in 2010 met vocale progressive track ‘Nadia’ zijn debuut. Voor ‘Nadia’, die hij uitbracht onder zijn Shogun alias, werkte hij samen met de Britse vocalist Hannah Ray. ‘Save Me’, met Emma Lock, was de officiële opvolger en eindigde niet alleen op de #1 van de Beatport Trance Chart maar ook in de muziekkoffer van onder andere Gareth Emery, Paul van Dyk en Cosmic Gate. Andrew heeft jarenlang als resident van het wereldberoemde Ministry of Sound mogen draaien en studeerde in 2006 af met een Audio Engineering Degree. Het ziet er rooskleurig uit voor dit producer talent, met de volgende vocale trackrelease in augustus en nog veel meer nieuwe ideeën klaar voor de toekomst. Daarin zal zijn winnaar van de competitie zeker een rol in spelen.    

Voor meer info, check www.armadamusic.com . Om mee te doen aan de Armada Music Singing Competition, check www.youtube.com/group/vocalistwanted .