Moke + Metropole Orkest CD & DVD op komst

03-09-2010 @ 17:15

Moke en het Metropole Orkest zullen op 15 oktober een gezamenlijk album uitbrengen, genaamd Moke + Metropole Orkest. Een week eerder, op 9 oktober, komt 'de calloboratie van het jaar' tot een ongekende climax: die dag staat Moke met het Metropole Orkest voor een avondvullende show in de Heineken Music Hall. Op deze avond zal de cd+dvd al exclusief verkrijgbaar zijn voor de bezoekers. De rest van het land zal nog een weekje moeten wachten.

De legendarische Pinkpopshow in 2010 (de eerste show ooit op een Europees festival podium van een band en orkest) is integraal opgenomen op het nieuwe Moke + Metropole Orkest album. Verder zijn in de studio gloedvolle versies van Depeche Mode's 'Enjoy the Silence' en het relatief onbekende David Bowie- juweeltje 'Survive' opgenomen. Ook die zijn te horen op het album. 'Survive' (de eerste single van het album) zelfs in twee versies, de band/orkest uitvoering en een puur orkestrale versie.

2010 is wederom een bijzonder jaar voor Moke. Na het afsluiten van een supersuccesvolle clubtour vindt de band in Het Metropole Orkest een perfect fundament voor de steeds groter wordende bandsound. Na 4 dagen in februari samen met het orkest in de studio door te hebben gebracht blijkt dat er een sensationele combinatie gestalte krijgt. Nog voordat er iets hiervan gereleased is trekt Pinkpop aan de bel. Deze unieke samenwerking verdient een plek op het hoofdpodium van 's lands grootste en beroemdste festival. De rentree van Moke op Pinkpop is binnen 2 jaar een feit.

Dat de samenwerking zo geweldig werkt heeft zeker ook te maken met gastdirigent van Het Metropole Orkest, Jules Buckley. Deze Londenaar werd enkele jaren geleden door Het Metropole Orkes verleid om de gastrol te vervullen en zijn inbreng in het project is van onschatbare waarde.

De normaliter nogal 'eenkennige' Mokies hebben eindelijk een Soulmate gevonden die hen volledig begrijpt. In de muziek, in de kroeg, eigenlijk overal waar het telt..

Intussen wordt de band op de 3fm awards in mei van dit jaar bekroond met de hoofdprijs in de categorie 'Rock'. Niet alleen een mijlpaal voor de band, Moke en Het Metropole Orkest zetten deze avond een belangrijke stap: de show wordt geopend door de 5 bandleden ondersteund door het 50-koppig orkest. Voor het eerst kan iedereen er getuige van zijn en de buzz kan beginnen.

Moke + Metropole Orkest live: 9 oktober - HMH

http://www.mokemusic.com/