8 en 9 oktober speelt Waterflow in Nederland!

27-09-2010 @ 17:29

De Nederlands-Slowaakse new acoustic music groep Waterflow was in de jaren 2005-2008 zeer actief. Omdat het overbruggen van de 1300 kilometer enkele reis toch zijn tol ging eisen, is Waterflow overgegaan van een band in een "project". Eenmaal per jaar treden ze op in Nederland, en eenmaal per jaar in Slowakije. In oktober zijn de Slowaakse heren op bezoek voor slechts twee concerten, in Utrecht (cafe Averechts) en in Landgraaf (theater Landgraaf). Mis het niet, anders moet je weer een jaar wachten...!

De muzikanten van Waterflow kunnen zich allen beroepen op ervaring in bluegrassbands die in eigen land tot de top behoren, zoals Grasshoppers en 29 Strings, en bands die in Amerika getourd hebben, zoals Fragment, Meantime en Valerie Smith & Liberty Pike. Door een solide bluegrass-basis aan te vullen met invloeden van folk, jazz, rock, country, blues en pop, bieden ze de luisteraar geraffineerde en afwisselende "new acoustic music". Waterflows debuutalbum Perfect Match for Trouble uit 2008 werd positief ontvangen door onder andere Oor, 3 voor 12, en de fans in Slowakije en Nederland.
Na de release van de eerste CD barstte er in de band zo'n spurt creativiteit los, dat Waterflow zich teruggetrokken heeft om nieuwe nummers te schrijven en hierbij gebruik te maken van enkele bijzondere gastmuzikanten van nationaal allure, en invloeden van andere muziekstijlen en inspiratiebronnen. Terwijl hard gewerkt wordt in de studio's van beide landen, komt de band in zeldzame gevallen bij elkaar om de oude nummers ten gehore te brengen.  
Waterflow speelt bluegrassmuziek op een zeer hoog niveau, met een instrumentenbeheersing en gemak om ‘u’ tegen te zeggen.

Waterflow is:
Loes van Schaijk (zang),
Lubos Jurkovic (gitaar en zang),
Michal Barok (mandoline, zang),
Richard Cifersky (banjo),
Peter Szabados (dobro, zang)
Roman Sykora (contrabas, zang).

8 oktober 22:00-0:00 Cafe Averechts, Lijsterstraat 49 te Utrecht
www.averechts.nl
9 oktober 20:45-22:45 Theater Landgraaf, Kerkberg 4 te Waubach, Landgraaf
www.theaterlandgraaf.nl

Hoe klinkt Waterflow ook al weer? Luister naar enkele tracks van de CD Perfect Match for Trouble op www.myspace.com/waterflowsk . Door velen beschreven als een uitstekende CD voor in de auto!