Yesterdays future: The Doobie Brothers

30-09-2010 @ 21:43

De legendarische groep The Doobie Brothers zullen op 4 oktober hun nieuwe album uitbrengen, genaamd "World Gone Crazy". Tussen dit en het vorige album "Sibling Rivalry" zit een tijdsspanne van maar liefst 10 jaar. Wederom werken the Doobie Brothers samen met de legendarische producer Ted Templeman, die onder andere bekend is van samenwerkingen met Van Halen, Carl Simon en Eric clapton. Op "World Gone Crazy" zijn perfecte zanglijnen te horen die een harmonie vormen met elektronische en akoestische instrumenten. De laid back Californische rock klinkt fris, zoals het hoort. De tijd tussen de twee albums in heeft er absoluut niet voor gezorgd dat the Doobie Brothers ouderwets zijn gaan klinken, integendeel. Het album staat als een huis in de 21ste eeuw.
The Doobie Brothers breken in 1972 door met de klassieker "Listen to the music" van het tweede album "Toulouse Street" ook geproduceerd door Ted Templeman.
Andere hits van de groep zijn: Long train running (1973), China Grove (1973), Black Water (1974), Take me in your arms (1975),

De band bestaat tot 1982 en valt dan uit elkaar. In 1987 volgt een reunie, en sindsdien wordt weer in verschillende samenstellingen opgetreden. Wel steeds onder leiding van de twee originele bandleden sinds 1969: Tom Johnston en Patrick Simmons.

Doobie Brothers "World Gone Crazy"
release: 04-10-2010
distr.: Pias

http://www.doobiebrothers.net/